VietJet: hervatting van internationale vluchten en eerste A330

De luchtvaartmaatschappij goedkope VietJet Air kondigt voor 1 januari 2022 de hervatting aan van zijn vluchten naar de Thailand, Singapore, Taiwan, de Japan en de Zuid-Korea, naar aanleiding van de geleidelijke heropening van de grenzen van Vietnam. Ze kreeg ook de eerste van drie Airbus A330 verwacht.

Na de aankondiging van de regering over een versoepeling van de gezondheidsmaatregelen voor gevaccineerde reizigers die uit het buitenland komen, heeft de Vietnamese goedkopevluchtspecialist haar herstelplannen uiteengezet. Van zijn bases in Hanoi-Noi Bai en Ho Chi Minhstad-Tan Son Nhat, herstart het vluchten naar de luchthavens van Bangkok-Suvarnabhumi, Singapore-Changi, Taipei-Taoyuan, Tokio-Narita en Seoel-Incheon.

Deze lijnen worden in eerste instantie aangeboden een keer per week, met frequenties die zullen toenemen „op basis van de werkelijke reisvraag en goedkeuring van de overheid om veilige operaties en effectieve ziektepreventie te garanderen.“ In een tweede fase is VietJet Air van plan om al zijn internationale vluchten (20 routes vóór de Covid-19-pandemie) te heropenen, en tegelijkertijd nieuwe routes naar India en Rusland te openen.

VietJet: hervatting van internationale vluchten en eerste A330 1 Air Journal

© VietJet Air

Voor de tiende verjaardag van zijn eerste vlucht, werd de low cost ook georganiseerd op 25 december 2021 in Ho Chi Minh-stad zijn eerste A330-300, geregistreerd VN-A811 (ex-AirAsia X, gehuurd van ICBC). Het vliegtuig is geconfigureerd voor 12 passagiers in „Business class“ en 365 in Economy, en heeft een speciale kleurstelling met gouden zijden lint, silhouetten van vogels (en een gigantische sticker in de naam van de petrolimex-oliegroep). Deze kleurstelling “geeft de vorm weer van de bergen en rivieren die aan de landen grenzen en weerspiegelt de trots van de legendarische culturen van de oostelijke regio. De unieke kleurstelling drukt ook de link uit tussen het traditionele en het moderne tussen oosterse en westerse culturen en tussen landen en volkeren over de hele wereld”, aldus een verklaring. De andere twee A330’s, ook geleased, worden begin volgend jaar verwacht.

Vietjet General Manager Dinh Viet Phuong zei: “ We zijn verheugd om ons 10-jarig jubileum te vieren met de komst van een A330-vliegtuig, dat Vietjet zal helpen zijn operationele capaciteit en internationale expansie aanzienlijk te vergroten. Onze vloot van A320 en A321 heeft door de jaren heen meer dan 100 miljoen passagiers vervoerd op tienduizenden gebruiksvriendelijke, veilige en betaalbare vluchten door Vietnam en de regio Azië-Pacific. „. Volgens hem maakt de A330 met zijn kleurstelling ook deel uit van “ Vietjets voortdurende inzet om de vloot te moderniseren en de dienstverlening te verbeteren, zodat onze klanten verder en comfortabeler kunnen vliegen met de meest concurrerende ticketprijzen die ooit zijn gecreëerd. We zullen binnenkort ook verbeterde SkyBoss-services lanceren, nog een speciaal geschenk voor onze klanten. „.

De VietJet-groep (in Vietnam en Thailand) heeft momenteel een vloot van 92 vliegtuigen, waaronder 28 Airbus A320, 44 A321 en 19 A321neo ; de helft is volgens Planespotters aan de grond genageld. Het orderboek bevat 99 extra A321neo’s (waarvan twintig in XLR-versie), maar ook 200 Boeing 737 MAX (in -8-200, -9 en -10 versie).

VietJet: hervatting van internationale vluchten en eerste A330 2 Air Journal

© VietJet Air

VietJet: hervatting van internationale vluchten en eerste A330 3 Air Journal

© VietJet Air

VietJet: hervatting van internationale vluchten en eerste A330 4 Air Journal

© VietJet Air

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-12-28-vietjet-reprise-des-vols-internationaux-et-premier-a330-5232554.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert