TAP Air Portugal: een eerste commerciële vlucht met SAF

TAP Air Portugal realiseerde vorige week een primeur passagiersvlucht met wat duurzame vliegtuigbrandstoffen (in het Engels duurzame vliegtuigbrandstoffen, SAF), die vertrok van Lissabon op weg naar Ponta Delgada, in de Azoren-archipel.

Dit is een belangrijke stap in de geschiedenis van TAP Air Portugal, verwelkomde Christine Ourmières-Widener, algemeen directeur van de Portugese luchtvaartmaatschappij, tijdens een persconferentie. De kerosine van het vliegtuig bestond voor 39% uit biobrandstof, “ wat neerkomt op een vermindering van 35% van de totale CO2-uitstoot „Zei TAP Air Portugal in een persbericht.

TAP Air Portugal heeft bij deze gelegenheid een overeenkomst getekend met de luchthavenbeheerder ANA (Portugal Airports), een dochteronderneming van de Franse groep Vinci en de oliegroep Galp, om het gebruik van SAF te ontwikkelen. De ecologische transitie kan alleen gebeuren als we samenwerken “duurzame brandstoffen maken” in voldoende hoeveelheid en tegen concurrerende prijzen “, onderstreepte Christine Ourmières-Widener.

Volgens de International Civil Aviation Organization (ICAO) is het wereldwijde luchtvervoer momenteel verantwoordelijk voor tussen de 2 en 3% van de wereldwijde CO2-uitstoot, het belangrijkste broeikasgas. De sector zet zich in voor het behalen van de doelstelling van „ nul netto CO2-uitstoot tegen 2050.

TAP Air Portugal: een eerste commerciële vlucht met SAF 1 Air Journal

@Air Journal

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert