Barcelona: Vueling keert terug naar Bastia, versterkt Lyon en Marseille

De luchtvaartmaatschappij goedkope Vueling zal deze zomer een seizoenslijn opnieuw lanceren tussen Barcelona en Bastia, en zal dat versterken naar Lyon en Marseille. Dit gaat ten koste van andere routes tussen Catalonië en Frankrijk, waarvan de frequenties lager zullen zijn.

Van 3 augustus tot 10 september 2022 biedt de Spaanse low-cost vluchtspecialist twee vluchten per week aan tussen zijn basis in Barcelona-El Prat en de luchthaven van Bastia Poretta, geëxploiteerd in Airbus-vliegtuigen met één gangpad. Vertrektijden zijn gepland op woensdag om 06:00 uur (aankomst om 07:30 uur) en zaterdag om 21:10 uur (aankomst om 22:40 uur); retourvluchten vertrekken uit Corsica op woensdag om 8:05 uur (aankomst om 9:40 uur) en zaterdag om 23:20 uur (aankomst op zondag om 01:00 uur). Vueling zal zonder concurrentie zijn op deze route die al in 2014 is voorgesteld.

De dochteronderneming van de groep AGI zal deze zomer ook twee andere verbindingen versterken vanuit de Catalaanse hoofdstad, naar Lyon-Saint Exupéry (7 tot 9 vluchten per week) en naar Marseille-Provence (van 7 tot 8). Maar andere luchthavens zullen deze zomer lijden volgens de GDS: twee wekelijkse rotaties minder naar Parijs-Orly (van de 52…), zeven van de elf verwijderd rond Algiers-Houari Boumedieneterwijl één vlucht per week niet meer wordt aangeboden aan Dakar-Blaise Diagne (van de drie) en richting Marrakech-Menara (Op twee).

De Vueling-route tussen Barcelona en Oran-Ahmed Ben Bella bovendien komt het in ieder geval tot eind augustus niet meer voor in zijn vliegprogramma.

Voor de zomer van 2022 biedt Vueling meer dan 320 korte en middellange afstandsroutes aan in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten, uitgevoerd door Airbus A319, A320, A320neo en A321.

Barcelona: Vueling keert terug naar Bastia, versterkt Lyon en Marseille 1 Air Journal

©Vueling

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert