28 mei 1934 in de lucht: Geen nieuw record voor Codos en Rossi

Luchtvaart geschiedenis – 28 mei 1934. Op maandag 28 mei 1934 eindigde de luchtaanval van de Franse piloten Paul Codos en Maurice Rossi op een mislukking. De twee mannen zijn vandaag geland op Floyd Bennett Airfield in New York City, zonder hun afstandsrecord in rechte lijn te hebben kunnen verbeteren…

Ze vertrokken op 27 mei 1934 vanaf het vliegveld van Le Bourget, geïnstalleerd aan het stuur van hun „Joseph Le Brix“, de doopnaam van hun Blériot 110, en waren aanvankelijk van plan om naar Californië te gaan, meer bepaald naar San Diego, zonder de minste tussenstop te maken . , om een ​​nieuw record te vestigen, maar het was zonder rekening te houden met hun vliegtuig dat hen in de steek liet: door een probleem met de vinnen voelden de twee vliegeniers trillingen en konden ze de uitdaging die ze hadden opgelost niet aan.

Ze zullen dus na 5.800 afgelegde kilometers in New York belanden. Verre van hun record van maandag 7 augustus 1933 van maar liefst 9.106,33 kilometer. Een afgelegde afstand tussen New York en Rayak in Libanon.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert