12 juli 1910 in de lucht: Charles Rolls pleegt zelfmoord tijdens een wedstrijd

Luchtvaart geschiedenis – 12 juli 1910. Op 12 juli 1910 eiste een vreselijk vliegtuigongeluk het leven van de Britse piloot Charles Rolls, toen 32 jaar oud. Een naam die dankzij het automerk Rolls Royce de geschiedenis is ingegaan. Het moet gezegd dat onze man een dubbele hoed heeft: pionier van de auto maar ook van de luchtvaart. En het is deze laatste discipline die hem fataal zal worden.

Het was tijdens zijn deelname aan de luchtvaartbijeenkomst in Bournemouth dat de ongelukkige piloot, geboren in de stad Londen, neerstortte. Zijn crash vond plaats terwijl de Britse aristocraat probeerde te schitteren in de landingswedstrijd. Zijn verlies van controle over zijn vliegtuig zal de oorzaak zijn van het drama dat hem op slag zal doden.

Inderdaad, de stabiliserende staart (die hij zelf had ontworpen) van zijn tweedekkervliegtuig van de Amerikaanse fabrikant Wright zou halverwege de vlucht breken, terwijl hij aan het vliegtuig vast zou blijven zitten, wat Charles Rolls naar zijn verlies zou leiden. niet langer controle over zijn apparaat.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert