Een 6e bestemming in Europa voor China Airlines

De luchtvaartmaatschappij Chinese luchtvaartmaatschappijen lanceert deze zomer een nieuwe koppeling tussen taipei En Praagzijn 6e op het Oude Continent.

Vanaf 18 juli 2023 zal de Taiwanese nationale luchtvaartmaatschappij twee vluchten per week aanbieden tussen haar basis in Taipei-Taoyuan en de luchthaven van Praag-Vaclav Havel, geëxploiteerd door Airbus A350-900 die 32 passagiers kan vervoeren in Business class, 31 in Premium en 243 in Economy (inclusief 36 Skycouch). Vertrek is gepland voor dinsdag en zaterdag om 23:20 uur, aankomst de volgende dag om 7:10 uur, met retourvluchten vanuit Tsjechië op woensdag en zondag om 11:05 uur en de volgende dag om 5:35 uur.

China Airlines heeft geen concurrentie op deze route, Praag verwelkomt alleen Korean Air-vliegtuigen uit Seoul vanuit het Verre Oosten.

Het bedrijf en de alliantie Luchtteam bedient al Amsterdam, Frankfurt, London-Heathrow, Rome en Wenen in Europa; de weg tussen Taipei en CDG van Parijs wordt alleen aangeboden door zijn rivaal EVA Air (Air France voerde drie wekelijkse rotaties uit vóór de Covid-19-pandemie).

China Airlines „heeft een positief beeld van het reisherstel na de pandemie“, aldus de verklaring, het aantal mensen dat naar Europa reist „is de afgelopen jaren gestaag toegenomen, waarbij de Oost-Europese markt de sterkste groei doormaakt“.

Volgens Jan Herget, directeur van CzechTourism, “ een totaal van 191.336 Taiwanese toeristen naar Tsjechië gekomen in 2019, tegen slechts 13.791 vorig jaar, een daling van bijna 93%. Een rechtstreekse vlucht van Praag naar Taipei zou daar verandering in kunnen brengen. Fijn dat we na de hervatting van de rechtstreekse verbinding Praag-Seoul in maart, ofwel de luchtverbinding met Zuid-Korea, in juli rechtstreekse vluchten naar Taiwan kunnen verwachten ‚, zei hij in een verklaring van de Tsjechische luchthaven.

Jiří Pos, voorzitter van de raad van bestuur van Prague Airport, wijst erop: We proberen al enkele jaren een directe route naar Taiwan te hebben. Ik ben dan ook blij dat onze onderhandelingen succesvol zijn verlopen en dat we deze directe service aan Tsjechische reizigers kunnen aanbieden. Bovendien biedt deze route passagiers uit Praag de mogelijkheid van gemakkelijke overstap naar een aantal China Airlines-bestemmingen in Azië en de Stille Oceaan. „.

China Airlines vervoerde 574.002 passagiers in februari 2023 een daling van bijna 50% ten opzichte van dezelfde maand in 2019, bij een bezettingsgraad van 72%.

Een 6e bestemming in Europa voor China Airlines 1 Air Journal

©Airbus

Een 6e bestemming in Europa voor China Airlines 2 Air Journal

©湯小沅 / Public Domain via Wikimedia Commons

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert