Lufthansa en Lilium gaan een strategisch partnerschap aan in het eVTOL-segment

De groep Lufthansa En Lelie hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om een ​​strategisch partnerschap te onderzoeken voor de exploitatie van elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen (eVTOL) in Europa.

Bedrijven willen graag de mogelijkheden voor innovatie in de luchtvaart verkennen, waarbij ze onderwerpen bespreken als grond- en vluchtoperaties, toekomstig vliegtuigonderhoud, maar ook opleiding van de bemanning En piloten. Als onderdeel van een mogelijk strategisch partnerschap zijn de twee bedrijven ook van plan samenwerkingsmogelijkheden met derde partijen te analyseren luchthavens en regionale partners, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van infrastructuur, zoals vertiportenintegratie in het luchtruim en de definitie van de noodzakelijke operationele processen.

“Innovatie zit in ons DNA”onderstreepte Detlef Kayser, lid van de Lufthansa Group Executive Board en verantwoordelijk voor vloot en technologie. “De Lufthansa Group streeft ernaar een wereldleider te worden in de integratie van producten en processen van de volgende generatie. We willen de luchtvaart verder ontwikkelen en de transformatie van de industrie stimuleren. Dit Memorandum of Understanding met Lilium zal hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Alleen met innovatie, moed en vastberadenheid kunnen wij als industrie de luchtvaart duurzamer maken en de uitdagingen van de toekomst het hoofd bieden. »

“We zijn blij dat de Lufthansa Group heeft besloten met ons samen te werken om samen de toekomst van de luchtvaart te bevorderen”zegt Klaus Roewe, CEO van Lilium. “De Lufthansa Group heeft een voortrekkersrol gespeeld bij enkele van de belangrijkste luchtvaartinitiatieven van Europa, vooral op het gebied van ecologische duurzaamheid. We zijn verheugd om de mogelijkheden te verkennen om eVTOL-vluchten aan te bieden aan klanten van de Lufthansa Group. »

Zoals op 6 december aangekondigd in het persbericht van Lilium, is het bedrijf begonnen met de productie van zijn Lilium Jet. Volgens de interne prognoses van Lilium zal de Europese markt naar verwachting een vraag vertegenwoordigen van ongeveer 9.200 eVTOL-vliegtuigen tegen 2035.

Met een huidige vloot van meer dan 700 commerciële vliegtuigen volgt de Lufthansa Group een vlootstrategie voor de lange termijn, gericht op winstgevendheid en het verminderen van de uitstoot. De nieuwste vliegtuigaanwinsten van de Lufthansa Group hebben tot 30% minder brandstofverbruik en CO2-uitstoot dan eerdere modellen. De Lufthansa Group streeft ernaar om de netto CO2-uitstoot tegen 2030 te halveren klimaatneutraal tegen 2050.

©Lilium

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert