Etihad Airways: nettowinst van $143 miljoen in 2023 en aanzienlijk meer verkeer

Etihad Airwaysgevestigd in Abu Dhabi, maakte woensdag bekend dat het in 2023 een nettowinst van $143 miljoen heeft behaald, terwijl de passagiersinkomsten met $1,1 miljard zijn gestegen.

Etihad behaalde een omzet van 5,5 miljard dollar in 2023, vergeleken met $4,9 miljard in 2022. Het bedrijfsresultaat bedraagt ​​$394 miljoen en de netto winst heeft $ 143 miljoen, waarbij deze laatste cijfers worden vergeleken met de cijfers voor 2022, waar het slechts 25 miljoen dollar bedroeg. Hoewel klein, vertegenwoordigt het een succes voor de al lang worstelende luchtvaartmaatschappij, die net als andere luchtvaartmaatschappijen enorme verliezen leed tijdens de lockdowns als gevolg van de coronaviruspandemie. Etihad rapporteerde een verlies van 478 miljoen dollar in 2021 en een duizelingwekkend verlies van 1,7 miljard dollar in 2020.

Etihad vervoerd 14 miljoen passagiers vorig jaar, vergeleken met 10 miljoen het jaar daarvoor (een stijging van ongeveer 40%), “onderstreping van de aanhoudend sterke vraag naar reizen binnen het groeiende netwerk”. In 2023 lanceerde de luchtvaartmaatschappij 15 nieuwe bestemmingen, waaronder Lissabon, Kopenhagen, Kolkata en Osaka, en breidde haar operationele vloot uit met 14 vliegtuigen, om een ​​groei van ongeveer 30% in beschikbare stoelkilometers (ASK) te ondersteunen. De luchtvaartmaatschappij merkte ook een “Indrukwekkende toename van het positieve klantensentiment in heel 2023, aangedreven door de opening van het nieuwe hoofdkantoor, deInternationale luchthaven Zayed van Abu Dhabi aan het eind van het jaar.

De luchtvaartmaatschappij slaagde er ook in haar balans te versterken door haar balans te verkleinen schuld netto op 2,5x nettoschuld ten opzichte van EBITDA, vergeleken met 5,0x in 2022, gedreven door sterke kasstroomgeneratie, ondersteund door verbeterde vliegtuigbezetting en reactivering van eerder geparkeerde vliegtuigen.

“Na onze sterke prestaties in 2023, waarin we een bedrijfswinst van AED1,4 miljard (US$394 miljoen) en een nettowinst van AED525 miljoen (US$143 miljoen) behaalden, is het onze taak om ons bedrijf verder te versterken en tegelijkertijd door te gaan onze groeistrategie en het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om onze marges uit te breiden”, aldus Antonoaldo Neves, algemeen directeur van Etihad Airways. “Deze prestatie onderstreept ons engagement voor duurzame en winstgevende groei, strenge kostenbeheersing en operationele efficiëntie. In de toekomst zullen we ons aandeelhoudersmandaat blijven vervullen om een ​​financieel levensvatbare luchtvaartmaatschappij te zijn die buitengewone klantervaringen biedt. »

Etihad worstelde met zijn expansieambitie en nam al vóór de pandemie kostenbesparende maatregelen. Sinds 2016 heeft Etihad zo'n 6 miljard dollar verloren door op agressieve wijze belangen in Europese luchtvaartmaatschappijen op te kopen om te kunnen concurreren Emiraten En Qatar Airways.

Etihad Airways: nettowinst van $143 miljoen in 2023 en aanzienlijk meer verkeer 1 Air Journal

©Etihad Airways

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert