Verenigde Staten: heropening van de grenzen voor reizigers uit acht Zuid-Afrikaanse landen

Meer dan een maand na het verschijnen van de Omicron-variant heropenen de Verenigde Staten hun grenzen voor reizigers die aankomen uit hu

@ Esta-VS

Ruim een ​​maand na het verschijnen van de Omicron-variant, Verenigde Staten heropenen hun grenzen voor reizigers die aankomen uit acht Zuid-Afrikaanse landen.

Reisbeperkingen gericht op Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Namibië, Lesotho, Eswatini, Mozambique en Malawi, die eind november was opgelegd om de verspreiding van de Omicron-variant te vertragen, wordt opgeheven van 31 december, maakte het Witte Huis op Twitter bekend.

Volgens het Witte Huis, “ twee hoofdredenen: „Besloten om de beperkingen op te heffen: ten eerste de constatering dat“ huidige vaccins beschermen effectief tegen een ernstige vorm geassocieerd met Omicron, vooral na een boosterdosis „; ten tweede het feit dat “ van internationale reizigers uit deze landen zal geen significante invloed hebben op het aantal gevallen in de Verenigde Staten Nu de Omicron-variant volop aanwezig is in het land. Impliciet erkennen de Amerikaanse autoriteiten dat de grenssluitingen de verspreiding van de Omicron-variant niet hebben gestopt.

In de Verenigde Staten was de Omicron-variant verantwoordelijk voor 73,2% van de nieuwe Covid-19-infecties in de week die eindigde op 18 december, tegen slechts 12,6% vorige week. Het was zelfs verantwoordelijk voor tot 96,3% van de nieuwe gevallen in drie staten in het noordwesten van de Verenigde Staten (Oregon, Washington en Idaho).

Verenigde Staten: heropening van de grenzen voor reizigers uit acht Zuid-Afrikaanse landen 1 Air Journal

@WIE

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-12-25-etats-unis-reouverture-des-frontieres-aux-voyageurs-en-provenance-de-huit-pays-dafrique-australe-5232491.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert