Turbulentie: 36 gewonden waaronder 11 ernstig op Hawaiian Airlines

Een vlucht van een luchtvaartmaatschappij Hawaïaanse luchtvaartmaatschappijen ondervonden ernstige turbulentie tijdens het aansluiten Feniks Bij Honolulu gisteren. 36 passagiers en leden van het cabinepersoneel raakten gewond, 20 van hen werden in het ziekenhuis opgenomen, 11 van hen met ernstige verwondingen.

Een Airbus A330-200 van het Amerikaanse bedrijf (geregistreerd) N393HA voerde op 18 december 2022 vlucht HA35 uit tussen de luchthaven van Phoenix – Hemelhaven en zijn basis in Honolulu-Daniel K. Inouye, met 278 passagiers en 10 bemanningsleden aan boord. Het vliegtuig daalde af richting Hawaï toen het ongeveer dertig minuten voor aankomst het slachtoffer werd van turbulentie.

Het vliegtuig landde zonder incidenten, maar 36 gewonden, waaronder drie leden van het cabinepersoneel werden geïdentificeerd in de cabine, die zelf aanzienlijke schade opliep. Twintig mensen werden naar een ziekenhuis in de stad vervoerd, elf liepen ernstige verwondingen op, onder meer aan het hoofd.

De eerste getuigenissen waren van losgemaakte veiligheidsgordels tussen de passagiers, die naar het plafond werden geslingerd, terwijl de lichten die bestelden dat ze moesten worden aangedaan, goed verlicht waren. Hawaii’s National Weather Service zei dat een advies de aanwezigheid van onweer op het moment van turbulentie, natuurlijk onvoorspelbaar.

Hawaiian Airlines zei in een verklaring: We verontschuldigen ons bij onze gasten voor dit incident en danken onze bemanningsleden, eerstehulpverleners, ziekenhuispersoneel en luchthaventeams voor hun gecoördineerde reactie. We blijven onze gasten en medewerkers ondersteunen die gewond zijn geraakt nadat vlucht HA35 van PHX naar HNL in hevige turbulentie terecht is gekomen. We voeren ook een grondige inspectie van het vliegtuig uit voordat het weer in gebruik wordt genomen. „.

Turbulentie: 36 gewonden waaronder 11 ernstig op Hawaiian Airlines 1 Air Journal

© Hawaiiaanse luchtvaartmaatschappijen

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert