SWISS repatrieert zijn laatste A320 die in Jordanië geparkeerd staat en zijn vloot is opnieuw samengesteld

De vloot van ZWITSERS (Swiss International Air Lines) is nu opnieuw samengesteld: de Zwitserse luchtvaartmaatschappij heeft de laatste vliegtuigen teruggevonden waarover zij beschikte gestationeerd in Amman, Jordanië.

Tijdens de Covid-pandemieSWISS had in totaal geparkeerd 25 vliegtuigen in Amman om op logistiek vlak het hoofd te bieden aan de daling van de vraag. Vanaf vandaag is de vloot weer volledig aangevuld. De Airbus A320 met de registratie ‘HB-IJO’ was het laatste vliegtuig dat na de pandemie nog geparkeerd stond in Amman, Jordanië. Na in Amman uitvoerig te zijn geïnspecteerd door een speciaal opgeleide SWISS-crew, landde het vliegtuig afgelopen zondag na 1.180 dagen in de woestijn in Zürich-Kloten.

Sinds dinsdagochtend vervoert de A320-200, geregistreerd als “HB-IJO”, weer passagiers: hij vertrok om 8.12 uur van de luchthaven van Zürich naar Berlijn onder vluchtnummer LX974. Dit vliegtuig met één gangpad werd gebouwd in 1997 en is daarmee een van de oudste vliegtuigen van SWISS. Het is sinds de oprichting in gebruik bij de luchtvaartmaatschappij. Het kan 180 passagiers per vlucht vervoeren en heeft in de ruim 26 jaar van reguliere exploitatie ongeveer 63.596 vlieguren en 45.042 starts en landingen voltooid.

Onder leiding van SWISS-technici en in samenwerking met het onderhoudsbedrijf ter plaatse werden deze in Amman geparkeerde apparaten voortdurend geïnspecteerd, met name om de staat van de materialen waarvan ze zijn gemaakt vast te stellen. Regelmatig werden de hydraulische systemen ontlucht en de werking van de motoren gecontroleerd. Het hete, droge klimaat in Jordanië is bijzonder geschikt voor langdurige opslag, gezien de lage luchtvochtigheid die de metalen onderdelen van vliegtuigen het beste tegen corrosie beschermt.

A320 HB-IJO @SWISS

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert