ITA Airways: hutten, uniformen, catering en Argentinië

De luchtvaartmaatschappij ITA Airways markeert in deze nationale feestdag in Italië „een nieuwe fase in zijn evolutie“, zijn nieuwe ambassadeur theAirbus A350 om Made in Italy onder de aandacht te brengen door middel van uniformen, cabine-interieurs, nieuwe catering – en de weg naar Buenos Aires die donderdag begint.

Tijdens de week van het Festa della Repubblica op 31 mei 2022 herinnert degene die de ter ziele gegane Alitalia als Italiaanse nationale luchtvaartmaatschappij sinds 15 oktober vervangt, zich dat het in „recordtijd in de luchtvervoersindustrie en in een onverwachte en complexe internationale context ”, een plan met de nadruk op “Made in Italy en duurzaamheid”. L‘Airbus A350-900 (een primeur in Italië) is de nieuwe ambassadeur van ITA Airways in de wereld, „profiterend van het vakmanschap van drie prestigieuze Italiaanse talenten, in de evolutie van zijn imago“; „het embleem van Italiaanse uitmuntendheid, stijl, elegantie, smaak en, kortom, creativiteit wordt een integraal onderdeel van ITA Airways en onderstreept de nauwe banden van het bedrijf met het grondgebied en de passies van Italianen, vooral sport „. Valentino Rossi, Marcello Lippi en Roberto Baggio zijn de drie A350’s die sinds half mei zijn ontvangen en geconfigureerd zijn om 33 passagiers in Business Class en 301 in Economy te vervoeren.

Om de sterke band met de Italiaanse geest te bevestigen, zal ITA Airways morgen het nationale voetbalteam vervoeren voor de wedstrijd tegen het Argentijnse nationale team, die zal worden gespeeld in het Wembley Stadium in Londen. En op 2 juni zal Roberto Baggio de openingsceremonie bijwonen van de verbinding tussen zijn basis in Rome-Fiumicino en de luchthaven van Buenos Aires-Ezeizageëxploiteerd door de A350-900 die zijn naam draagt ​​en dat een gelegenheid zal zijn om de nieuwe uniformen te presenteren.

NIEUWE UNIFORMEN – een creatief project ontwikkeld door het ITA Airways-team met het vriendelijke stilistische advies van Brunello Cucinelli. „Italië van de kleine dingen die het grootste verschil maken en van de goed uitgevoerde dingen die goed zijn voor het hart“: dit vormt de kern van het vriendelijke stilistische advies dat wordt aangeboden voor de creatie van ITA Airways-uniformen. Beide bedrijven zijn vlaggenschepen van made in Italy en delen een gemeenschappelijke roeping: de Italiaanse stijl naar de wereld brengen, of met andere woorden, een Italië dat internationaal kan blijven worden erkend als de bakermat van een cultuur, geïnspireerd door de schoonheid van zijn landschappen, kunst en tradities”.

Dat is de boodschap van Brunello Cucinelli, die regeneratie als referentiepunt gebruikt bij de ontwikkeling van zijn stijl. Het hele proces, dat leidde tot het stilistische advies voor de nieuwe uniformen, was geïnspireerd op duurzaamheid en “Made in Italy”; het is een project met een heel duidelijke visie en dat vooral concrete voordelen heeft voor het Italiaanse productiesysteem. In deze context heeft Brunello Cucinelli, uitsluitend geleid door de passie voor dit project, zonder enig economisch rendement, zijn stilistische bijdrage geleverd aan de creatieve ontwikkeling van de modellen. Zodra deze modellen zijn gedefinieerd, zullen ze worden geproduceerd en vervaardigd door een reeks middelgrote Italiaanse bedrijven, wat een weerspiegeling is van de focus van ITA Airways op het binnenlandse systeem.

Het uniform “mannelijk bestaat uit een getailleerd jasje en een broek met een anderhalveknoops jasje, waarbij het bovenlichaam en de schouders van de man geaccentueerd worden. Voor de vrouw werd gekozen voor zowel een jas- en broekcombinatie als de traditionele combinatie met een rok, om een ​​geraffineerde kleermakers-elegantie in evenwicht te brengen met een eigentijds tintje door strakke lijnen en volumes”. Deze nieuwe uniformen zullen de komende maanden geleidelijk in gebruik worden genomen over de hele vloot. Deze vooruitstrevende aanpak „heeft juist tot doel verspilling te voorkomen door voorraadtekorten van oude uniformen te beheren en zo de operatie neutraal te maken ten opzichte van het budget van de onderneming“. Deze omvatten de volgende items voor zowel dames- als herenkasten:

  • Dames: jas, regenjas, double-breasted jas, broek, rok, blouse, t-shirt, gilet, vest en jurk.
  • Damesaccessoires: blauwe sjaal, beige sjaal, handschoenen, tas en sjaal.
  • Heren: Jas, regenjas, gewatteerd vest, pak met dubbele rij knopen, overhemd, V-hals met lange mouwen en vest met V-hals.
  • Herenaccessoires: blauwe stropdas, grijze stropdas, handschoenen, riem en sjaal.

Het idee van dit stilistische adviesbureau met ITA Airways komt zeker voort uit een gemeenschappelijke roeping, die tot doel heeft de stijl van fijne Italiaanse kleding ook over te dragen door de uniformen voor cabinepersoneel “Uitgelegd in een persbericht Brunello Cucinelli; “ dit om een ​​beeld van Italië te vertegenwoordigen dat internationaal wordt erkend als de bakermat van een cultuur geïnspireerd door schoonheid, kunst en tradities. Dit alles zal ook worden bereikt dankzij de grote bijdrage van de middelgrote Italiaanse bedrijven die ze zullen produceren, volgens dit nieuwe idee dat is ontwikkeld in samenwerking met ITA Airways. „.

NIEUW INTERIEUR DOOR WALTER DE SILVA

Het genie van ontwerper Walter De Silva werd geïnspireerd door het idee om het interieur van het vliegtuig een aangenaam en tegelijkertijd coherent gevoel te geven, consistent met de keuze voor een reis boven de wolken. Comfort, elegantie, eenvoud, materialen en kleuren waren het uitgangspunt voor het ontwerpen van de nieuwe interieurs van ITA Airways-vliegtuigen. Dit alles om te voorzien in de behoefte aan „people centricity“. Blauw en zand zijn de overheersende kleuren, maar het belangrijkste kenmerk is de geleidelijke introductie van de verlichting, die naadloos verandert naargelang de verschillende situaties aan boord (boarding – take-off – vlucht – diner – lunch – zonsopgang – zonsondergang – nacht) . Deze laatste optie zal alleen beschikbaar zijn op langeafstandsvluchten waar het een meerwaarde betekent voor de kwaliteit van leven aan boord.

Het hele project speelt natuurlijk in op het sleutelwoord van vandaag in alle sectoren: duurzaamheid, ook een van de pijlers van ITA Airways. In die zin is het ontwerp aan boord van ITA Airways-vliegtuigen geen afval, is het economisch efficiënt en heeft het de missie om emoties over te brengen, met als doel het leven van mensen te verbeteren door winst te genereren die opnieuw kan worden geïnvesteerd in het welzijn. Ontwerp “ is een transversale en universele taal en in een vliegtuig, zoals elke bewegende ruimte, is een plek om te delen. Een plek die, door steeds meer om reizigers te draaien, direct en diep ingaat in de atmosfeer en de gemoedstoestand van elke persoon. “, legt Walter De Silva uit. “ In het project met ITA Airways kwam het idee om Gino Paoli’s beroemde lied ‚Il Cielo in una strophe‘ (‚The sky in a room‘) te lenen meteen bij me op, omdat het binnen in een vliegtuig een prettig gevoel terugbrengt dat komt overeen met de gekozen modus voor een reis boven de wolken „.

NIEUW EN UNIEK GASTRONOMISCH VOORSTEL

Voor het nieuwe gastronomische voorstel aan boord heeft ITA Airways “een creatief idee ontwikkeld, geleid door een visie waarmee alle klanten niet alleen Italiaanse kwaliteit kunnen ervaren, maar deze ook in een context kunnen plaatsen volgens specifieke thema’s. Een project dat een beleving biedt die een echte meerwaarde betekent voor de passagiers en voor de landelijke gastronomische keten”.

Geleid door deze visie, vanaf 2 juni aan boord allemaal intercontinentale vluchten van het ITA Airways-netwerk, zullen klanten „reizen door nieuwe geuren en nieuwe smaken geïnspireerd door de uitmuntendheid van ons land, in een eenvoudige en elegante stijl gekenmerkt door het talent van Italiaanse koks die beurtelings de dienst aan boord zal uitvoeren. Periodiek, afhankelijk van de identificatie van specifieke thema’s, zullen verschillende Italiaanse chef-koks van internationale faam en jonge talenten die door hun gemeenschap als veelbelovend worden erkend, wisselen elkaar af in het gastronomische en oenologische voorstel aan boord. Deze aanpak vertegenwoordigt een specificiteit in de luchtvaartindustrie en heeft tot doel Italiaanse culinaire uitmuntendheid de mogelijkheid te bieden om een ​​gevarieerde ervaring te bieden in een unieke omgeving”.

Om de . te maken gastronomisch voorstel aan boord van ITA Airways zijn we geïnspireerd door de culinaire uitmuntendheid van ons land, de traditie van de Italiaanse keuken gemaakt met hoogwaardige grondstoffen gecombineerd met een eigentijdse benadering, die zowel eenvoudig als elegant is en klanten een service biedt die Italië op zijn hart. Ik ben vereerd om deel uit te maken van het team van chef-koks die om de beurt het cateringaanbod aan boord zullen verzorgen: het is een echt innovatief project van onze vlaggenschipmaatschappij en vertegenwoordigt een buitengewone boodschap van grote nationale harmonie en internationale adem voegde Michelinsterrenchef Enrico Bartolini toe.

Eindelijk, op 2 juni, voor de viering van het feest van de Italiaanse Republiek, drie Airbus A350-900’s wordt tentoongesteld in Rome. Aangekomen in Fiumicino voor een paar weken, zijn ze nu klaar om in dienst te gaan terwijl ze wachten op een vierde eenheid die de komende dagen zal worden toegevoegd aan de vloot. Het alliantiebedrijf Luchtteam, waarvan het privatiseringsproces bijna voltooid is, bestelde in december 28 A220, A320neo en A330neo; het zal ook in totaal 56 andere Airbussen leasen, waaronder de zes A350-900’s. De zomerdienstregeling van ITA Airways voor 2022 omvat 63 bestemmingen, waaronder 22 binnenlandse, 34 internationale en 7 intercontinentale.

ITA Airways: hutten, uniformen, catering en Argentinië 1 Air Journal

©ITA Airways

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert