StarLux landt in Los Angeles, tekent bij Alaska Airlines

De luchtvaartmaatschappij StarLux luchtvaartmaatschappijen ingehuldigd zijn eerste verbinding met de Verenigde Staten, tussen taipei En Los engelenes, zijn langeafstandspremière, die onmiddellijk een samenwerking aankondigt met Alaska luchtvaartmaatschappijen.

Het Taiwanese bedrijf, gevestigd op de luchthaven van Taipei-Taoyuan ingehuldigd op 26 april 2023 vijf vluchten per week naar de luchthaven van Los Angeles, geëxploiteerd door Airbus A350-900 die plaats biedt aan 4 passagiers in First Class, 26 in Business Class, 36 in Premium en 240 in Economy (306 stoelen). Vertrekken vanuit Taiwan zijn elke dag gepland behalve dinsdag en zondag om 23.40 uur, aankomst op dezelfde dag om 20.30 uur, retourvluchten vanuit Californië elke dag behalve maandag en woensdag om 12.50 uur en landen de volgende dag om 5.50 uur. wijziging van datum verplicht, gemiddelde vluchtduur 12u50).

StarLux Airlines concurreert op deze route met China Airlines en EVA Air, voor in totaal gemiddeld 5 tot 6 dagelijkse vluchten. De overgang naar zeven wekelijkse rotaties staat gepland voor eind juni, met vluchten naar san francisco.

De president KW Chang, die de leiding had over de inaugurele vlucht, werd vergezeld door CEO Glenn Chai. Hij zei in een verklaring: “ Vandaag vieren we een mijlpaal voor STARLUX: de voltooiing van onze allereerste langeafstandsvlucht tussen Taipei en Los Angeles. Het is een verheugend moment als we terugkijken op onze lanceringsvluchten begin 2020, die plaatsvonden vlak voor de pandemie. We lieten ons niet afschrikken en gingen door, gebruikmakend van het geografische voordeel van Taipei om routes naar 16 Aziatische bestemmingen te ontwikkelen. Onze bestemming Los Angeles markeert de verwezenlijking van ons doel om een transpacifisch netwerk. Nu kunnen passagiers met ons mee vliegen van Los Angeles naar grote steden in Azië, met een gemakkelijke overstap in Taipei. „.

StarLux Airlines onthulde meteen een samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Alaska luchtvaartmaatschappijen : de overeenkomst geeft in eerste instantie leden van het programma loyaliteit van elk „meer mogelijkheden voor beloningen door punten te verdienen op vluchten die door elke luchtvaartmaatschappij worden uitgevoerd“. Zodra de samenwerking volledig is geïmplementeerd, kunnen klanten van beide luchtvaartmaatschappijen aansluitende vluchten boeken een ticketwaardoor het inchecken en het overdragen van bagage sneller en gemakkelijker gaat.

De samenwerking zal het bereik van StarLux in de Verenigde Staten aanzienlijk vergroten, met klanten die toegang krijgen tot het „uitgebreide binnenlandse en internationale netwerk van Alaska Airlines“, met verbindingen naar Los Angeles. Het zal ook de reiskeuze vergroten voor klanten in Alaska die naar Azië willen reizen, die nu toegang hebben tot 16 topbestemmingen, met gemakkelijke overstap naar Taipei.

Alaska Airlines – een van de grote luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Staten – is voor ons de ideale partner ‚ zei Glenn Chai. “ De overeenkomst zal onze complementaire sterke punten en middelen versterken. Onze klanten die naar Los Angeles reizen, kunnen via Alaska naadloos aansluiten op meer dan 100 bestemmingen in de Verenigde Staten. En klanten van laatstgenoemde zullen de voortreffelijke diensten van StarLux kunnen ervaren en het gemak van verbinding met onze vele bestemmingen in Azië, via Taipei. „.

Nat Pieper, senior vice-president vloot, financiën en allianties bij Alaska Airlines, voegde toe: StarLux is een toonaangevende luchtvaartmaatschappij die diensten en voorzieningen van wereldklasse aanbiedt. We zijn er trots op hun belangrijkste luchtvaartpartner te zijn, onze klanten zullen het geweldig vinden om met StarLux te vliegen tussen de westkust, Taipei en nog veel meer geweldige plekken in Azië. We zijn verheugd om onze trouwe Mileage Plan-leden nog een spannende manier te bieden om de wereld te zien „.

StarLux landt in Los Angeles, tekent bij Alaska Airlines 1 Air Journal

©Alaska Luchtvaartmaatschappijen

Vergeet niet dat het Taiwanese bedrijf a priori twee andere A350-900’s verwacht in 2023, vier in 2024 en de laatste tien in 2027 (de CEO wil graag snellere leveringen). Hun cabines in NPS-versie (dit is de eerste A350 ter wereld die een première installeert) bieden drie „seizoensthema’s“ om uit te kiezen: Chinees Nieuwjaar, Witte Kerst en Maanfestival. La Première is momenteel gereserveerd voor langeafstandslijnen, LAX is de eerste luchthaven die hiervan profiteert; de middellangeafstandslijnen naar Tokyo-Narita, Osaka-Kansai, Macao of Bangkok-Suvarnabhumi herbergen momenteel de A350’s.

StarLux exploiteert er ook vier A330-900 (in 28+269, vier anderen verwacht van ALC), en de dertien A321neo besteld bij GECAS (8+180). Zijn rivaal, de nationale luchtvaartmaatschappij China Airlines, exploiteert al A350’s op het eiland.

StarLux landt in Los Angeles, tekent bij Alaska Airlines 2 Air Journal

©StarLux Luchtvaartmaatschappijen

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert