Saint-Pierre en Miquelon: verbeterde DSP met Air Saint-Pierre

Frankrijk heeft een nieuwe aangekondigd delegatie van openbare dienst (DSP) ten dienste van de archipel van de Noord-Atlantische Oceaan, met in het bijzonder een toename van frequenties richting Montreal.

Deze nieuwe DSP, aangekondigd op 22 december 2022 door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, is „beter aangepast aan de vervoersbehoeften van passagiers“, aangezien het hogere frequenties mogelijk maakt tussen de Air Saint-Pierre-basis in Saint-Pierre-Pointe Blanche en de luchthaven van Montréal-Pierre Elliot Trudeau, evenals „flexibelere programma’s“ met extra frequenties naar Canada „wanneer de vraag het grootst is“. Het onderhoud van twaalf directe rotaties richting Parijs in de zomer wordt bevestigd, via een Boeing 737-700 gehuurd van ASL Airlines.

“In de huidige context, gekenmerkt door de inflatoire context – vooral wat betreft vliegtuigbrandstof – en een ongunstige evolutie van de wisselkoersen, verhoogt de Staat zijn jaarlijkse financiële verbintenis met meer dan 35% in de komende vier jaar. de budget van 17,8 miljoen euro maakt een meer gematigde prijsverandering mogelijk dan die waargenomen op alle andere lijnen in Frankrijk”, specificeert het ministerie.

Clément Beaune, afgevaardigde minister belast met Transport en Jean-François Carenco, afgevaardigd minister belast met de overzeese gebiedsdelen, “ verwelkomen de vernieuwing van de delegatie van de openbare dienst, waaruit blijkt dat de staat de mensen van Saint-Pierrais en Miquelon wil steunen in een moeilijke economische omgeving en de openstelling van de archipel wil vergemakkelijken „.

Air Saint-Pierre heeft momenteel een nieuwe 42-600 met 46 stoelen (F-ORLB geleverd in december 2020), om de luchthavens van St John’s (2 keer per week), Halifax (3) en de Magdalena-eilanden (2) te bedienen.

Saint-Pierre en Miquelon: DSP verbeterd met Air Saint-Pierre 1 Air Journal

©ATR

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert