Studie: hervatting vliegreizen gehinderd door onduidelijke gezondheidsprotocollen

de hervatting van internationaal luchtvervoer zou kunnen worden gehinderd door onduidelijke gezondheidsprotocollen en vreest dat deze sector niet voorbereid is op een nieuwe Covid-19-uitbraak, blijkt uit onderzoek voorafgaand aan het Future Aviation Forum, een wereldwijde luchtvaarttop die van 9-11 mei in Riyad, Saoedi-Arabië zal worden gehouden.

Het onderzoek is uitgevoerd in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Italië en de Golfstaten – Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Hoewel de resultaten van land tot land verschillen, onthult dit onderzoek een onbegrip van de verschillende gezondheidsprotocollen die van kracht zijn op het gebied van luchtvervoer. Wel of geen mondkapje in het vliegtuig? Screeningstest nodig of niet? Welk vaccin wordt geaccepteerd?… In alle onderzochte landen zegt ongeveer een derde van de deelnemers dat vaagheid rond gezondheidsprotocollen hen er vorig jaar van weerhield om te vliegen en hen in 2022 weer zal afschrikken.

Veel mensen meldden dat ze in 2021 stopten met vliegen vanwege COVID-19-omstandigheden; 46% van de Amerikaanse respondenten, 61% van de Italiaanse respondenten, 65% van de Britse respondenten en 68% van de Gulf-respondenten hebben in 2021 het vliegen opgegeven vanwege gezondheidseisen. Eindelijk, zorgwekkend feit voor het herstel van de sector : Een derde van de Amerikanen (32%), 40% van de Italianen, 40% van de Britten en bijna de helft (46%) van de Golfburgers zegt dat hun gebrek aan begrip van gezondheidsprotocollen hen ervan zal weerhouden om in 2022 te vliegen.

Uit het onderzoek bleek ook dat de meningen over samenwerking tussen landen om reizen tijdens de pandemie te vergemakkelijken, verdeeld zijn. La majorité des habitants du Golfe (73 %) et d’Italie (59 %) pensent que les pays ont collaboré, tandis que la plupart des habitants des États-Unis (56 %) et du Royaume-Uni (70 %) pensent le tegengestelde. Over de vraag of de luchtvaartsector klaar is voor een nieuwe gezondheidscrisis, is slechts een meerderheid van de mensen in de Golf (64%) ervan overtuigd, terwijl deelnemers uit andere onderzochte landen verdeeld zijn. Meer dan een derde van de ondervraagden in het VK en een kwart van de ondervraagden in de VS en Italië is van mening dat luchthavens en luchtvaartmaatschappijen niet voorbereid zijn op een nieuwe gezondheidscrisis.

Het is duidelijk dat landen moeten samenwerken om gezondheidsprotocollen voor passagiers te standaardiseren. Voor een volledig en snel herstel van de mondiale luchtvaartsector is het van essentieel belang dat we de duidelijkheid van de huidige vereisten verbeteren en vertrouwen opbouwen in het vermogen van de sector om toekomstige volksgezondheidscrises het hoofd te bieden. „Zei Saleh bin Nasser Al-Jasser, de Saoedische minister van Transport en Logistiek.

Het Future Aviation Forum zal leiders uit de publieke en private sector, internationale CEO’s en regelgevers samenbrengen om de evolutie van het internationale luchtvervoer vorm te geven en oplossingen te bieden in een postpandemische wereld. Er zullen meer dan 120 sprekers zijn en er worden meer dan 2.000 deelnemers en vertegenwoordigers uit alle continenten verwacht.

Studie: hervatting vliegreizen gehinderd door onduidelijke gezondheidsprotocollen 1 Air Journal

@Rome-Fiumicino

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert