SITA: luchthavens moeten hun dienstverlening aan senioren verbeteren

Het aandeel van oudere passagiers steeds groter en luchthavens zouden zich meer moeten aanpassen volgens hun behoeften SITAeen leverancier van IT-oplossingen voor de luchtvaartindustrie.

2021, 36% van de passagiers ter wereld had ouder dan 56, vergeleken met 25% in 2019, benadrukt SITA, verwijzend naar de International Air Transport Association (IATA). “Ouderen hebben vaker behoefte aan zaken als diensten, hulp bij het plannen van hun route, bagage en luchthavenmobiliteit“, legt uit aan het Duitse persbureau CCA, Sumesh Patel, die reistrends bij SITA analyseert. “Het goede nieuws is dat oudere reizigers tegenwoordig erg vertrouwd zijn met nieuwe technologieën en smartphones.“.

Lange reizen, lang wachten en de weg vinden, bijvoorbeeld naar de gate, zijn de drie problemen waar senioren op luchthavens tegenaan lopen. “Technologie helpt daarbij!‚ herinnert SITA zich. Dus als de luchthaven zoveel mogelijk weet over de passagiers, hun constitutie en hun voorkeuren, kan er gerichte informatie naar hun smartphones worden gestuurd. Als de luchthaven weet welke passagier slecht ter been is of regelmatig medicijnen moet injecteren, kan het die klanten rechtstreeks naar hun mobiele telefoon sturen met de locatie van de dichtstbijzijnde ziekenboeg, rolstoeltoegankelijk toilet of van het dichtstbijzijnde restaurant.

Door deze informatie te delen met vertrek-, overstap- en aankomstluchthavens, zouden luchtvaartmaatschappijen de zorg voor hun klanten tijdens de hele reis kunnen vergemakkelijken. Bij SITA lopen al proeven met dergelijke toepassingen.

Op het gebied van wachten zijn al maatregelen genomen, bijvoorbeeld door thuis inchecken en printen van de instapkaart aan te bieden. Op Changi Airport in Singapore kunnen passagiers een tijdslot reserveren voor de veiligheidscontrole om lange wachtrijen te vermijden. Steeds meer luchthavens hebben dienstverleners die koffers van de lopende band halen en weer naar het hotel of huis brengen.

SITA: Luchthavens moeten hun dienstverlening voor senioren verbeteren 1 Air Journal

@AJ

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert