SAS neemt Atlanta op in zijn zomerschema voor 2024

Als onderdeel van het zomerprogramma 2024 van SASwordt een negende bestemming toegevoegd aan het Noord-Amerikaanse netwerk met dagelijkse vluchten naar Atlanta sinds Kopenhagen.

De nieuwe route naar Atlanta (ATL) zal worden geëxploiteerd A330 elke dag in de zomer vanaf 17 juni, daarna is het de bedoeling dat deze wordt vervangen door een A350 in het winterprogramma met 5 wekelijkse vluchten (maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag). De andere acht bestemmingen in Noord-Amerika omvatten New York (EWR & JFK), Chicago (ORD), Boston (BOS), Washington, DC (IAD), Los Angeles (LAX), San Francisco (SFO), Miami (MIA) vanaf 7 april 2024 en Toronto (YYZ).

SAS introduceert niet alleen een nieuwe bestemming, maar verhoogt deze zomer ook haar frequenties naar de Verenigde Staten. De verbinding Kopenhagen-New York (JFK) zal maximaal twee dagelijkse vluchten bevatten, als aanvulling op de bestaande dagelijkse vluchten naar New York Airport-Newark vertrekkend vanuit Stockholm, Oslo en Kopenhagen. Vluchten Kopenhagen-Boston zal dagelijks worden verstrekt, vergeleken met zes keer per week in de zomer. Daarnaast wordt er een vierde wekelijkse vlucht toegevoegd van Kopenhagen naar Toronto.

Met bijna 94 miljoen passerende passagiers in 2022 is de internationale luchthaven Hartsfield-Jackson uit Atlanta is de drukste en meest efficiënte luchthaven ter wereld. Verwacht wordt dat vrachtvervoer op deze route een belangrijke rol zal spelen, deels vanwege de nabijheid van de haven van Savannah, Amerika's grootste en snelst groeiende containerterminal.

©SAS

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert