Lufthansa maakt permanente educatie tot een voorwaarde voor vooruitgang in de cabine

DE cabinepersoneel Wie vooruitgang wil boeken bij Lufthansa, moet zich kwalificeren als consultant gespecialiseerd in servicebeheer vanaf 2024.

Het diploma is sinds 2017 verkrijgbaar. Vijf jaar geleden, de onafhankelijke stewardessenorganisatie UFOlanceerde samen met Lufthansa en de Kamer van Koophandel en Industrie van Frankfurt de door de staat erkende IHK-opleiding tot gespecialiseerd adviseur voor servicemanagement. “Het diploma ligt qua waarde slechts één niveau lager dan een specialisatie- of bachelordiploma”legt Theresa Haket, IHK-examinator en Lufthansa-stewardess, uit in een interview met de Duitse specialistsite aeroTELEGRAPH.

Ongeveer 1.000 FA's zijn inmiddels afgestudeerd. In combinatie met de interne training van Lufthansa op het gebied van servicemanagement, krijgt de training begin dit jaar een geheel nieuwe rol. Van de 1 januari 2024zal opleiding een basisvoorwaarde zijn om binnen de groep te kunnen evolueren. In de toekomst zou de kwalificatie ook een basisvereiste kunnen worden voor andere vluchtuitvoeringen van de Lufthansa-groep.

©Lufthansa

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert