Rome: het nieuwe gebied A bij Terminal 1 (foto’s)

De opstapplaats A van de luchthaven van Rome-Fiumicino breidt uit met een volledig gerenoveerde aanlegsteiger van 25.000 m², 22 deuren voor 6 miljoen extra passagiers – en de Salvatore Mundi van Bernini.

Een „grote stap in het moderniseringsproject van de nieuwe Terminal 1“, die een totale investering van 500 miljoen euro vertegenwoordigt, de nieuwe faciliteiten werden op 12 april 2023 ingehuldigd op de belangrijkste luchthaven van de Italiaanse hoofdstad. Op een oppervlakte van bijna 25.000 m², zone A van Rome Fiumicino Leonardo da Vinci heeft 22 poorten voor “ 6 miljoen extra passagiers die elk jaar vertrekken naar binnenlandse en Schengenbestemmingen”, en een nieuw bagageafleversysteem met een extra capaciteit van 3 miljoen passagiers per jaar. „Dankzij de samenwerking met het Fonds Religieuze Gebouwen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken“ kunnen vertrekkende passagiers Bernini’s laatste werk, de ‚Salvator Mundi‚, het spirituele testament van de grote kunstenaar. Ze kunnen ook luisteren naar een bestemmingspodcast aankomst, door direct bij de gate een QR-code te scannen.

In de nieuwe boarding area, met een totale oppervlakte van bijna 25.000 m2, zijn er 12 nieuwe boarding bruggen voor directe toegang tot het vliegtuig en 44 „autonome“ boarding gates. Daarnaast is er een nieuw bagageafhandelingssysteem geïnstalleerd in de aankomsthal, met 3 nieuwe bagagebanden voor een extra capaciteit van 3 miljoen extra passagiers per jaar. De infrastructuur werd gebouwd „volgens de modernste milieuprotocollen, zonder opgravingen uit te voeren of de bestaande infrastructuur met een enkele kubieke meter te vergroten en bouwmaterialen te hergebruiken, wat ook getuigt van de Italiaanse uitmuntendheid van technisch en architectonisch oogpunt. Dankzij deze ingrepen zal het mogelijk zijn om een ​​optimale energieprestatie en een lager verbruik te verkrijgen ten opzichte van vroeger”.

Ook werd volgens de ADR-manager de nadruk gelegd “voor dit project op kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Concreet hadden de uitgevoerde ingrepen betrekking op alle structurele en plantaardige componenten, voor een ontwerp dat gericht was op het maximaliseren van de ruimtes voor passagiers en het vergemakkelijken van hun oriëntatie”.

Als onderdeel van het herontwerp van de geheel nieuwe Terminal 1, is het ook de bedoeling om de oude te openen opstapplaats C tegen de zomer, en de renovatie van het oude opstapplaats Ddie „in de komende maanden“ zal beginnen.

Rome: het nieuwe A-gebied bij Terminal 1 (foto's) 1 Air Journal

©ADR

Rome: het nieuwe A-gebied bij Terminal 1 (foto's) 2 Air Journal

©ADR

Rome: het nieuwe A-gebied bij Terminal 1 (foto's) 3 Air Journal

©ADR

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert