PW1100-motor: honderden A32neo’s aan de grond, luchtcapaciteit daalt

L‘Amerikaans bedrijf RTX (voorheen Raytheon), moederbedrijf van motorfabrikant Pratt & Whitneyzei dat het 600 tot 700 van zijn motoren buiten gebruik zou moeten stellen PW1100 turbofan met tandwieloverbrenging (GTF) die uitrusten Airbus A320neo om te controleren op de aanwezigheid van een zeldzame fabricagefout.

Deze kwaliteitsinspecties zouden tussen 2023 en 2026 moeten plaatsvinden en zouden tot 2026 gemiddeld 350 vliegtuigen per jaar aan de grond kunnen houden, en tot 650 vliegtuigen in de eerste helft van 2024. Bij noodzakelijk onderhoud zouden de werkzaamheden nu moeten duren tot 300 dagen per motoren niet langer 60 dagen, zoals Greg Hayes, algemeen directeur van RTX, aanvankelijk had aangegeven.

Dit nieuwste P&W1100GTF-motorprobleem draagt ​​bij aan de andere problemen met luchtvaartmaatschappijendat momenteel kampt met een tekort aan personeel en nieuwe vliegtuigen om aan de grote vraag naar reizen over de hele wereld te voldoen.

Air New Zealand, dat 16 A320neo-vliegtuigen met één gangpad in zijn vloot heeft, zei bijvoorbeeld dat het probleem de beschikbaarheid van motoren en de impact verder zou verminderen.significant” op zijn vluchtschema van januari 2024. Scoot, een dochteronderneming van Singapore Airlines, zei dat de inspecties gevolgen zouden hebben voor vier van de motoren die de A320neo-vloot aandrijven en het bedrijf zouden kunnen dwingen sommige van zijn vluchten aan te passen. Het Hongaarse goedkope Wizz Air schat dat het in de tweede helft van het boekjaar 2024 te maken kan krijgen met een capaciteitsdaling van 10%.

Ook schatte Lufthansa Group dat kwaliteitsproblemen met Pratt & Whitney-motoren zouden leiden tot het aan de grond houden van twintig van zijn A320neo’s. Guillaume Faury, Managing Director van Airbus, van zijn kant bevestigde dat de Europese vliegtuigfabrikant blijft geloven in de PW1100 Geared Turbofan-motoren, en benadrukte dat het RTX-onderhoudsplan het juiste was om de vliegveiligheid te garanderen.

PW1100-motor: honderden A32neo's aan de grond, luchtcapaciteit daalt met 1 Air Journal

@Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert