7 augustus 1919 in de lucht: Godefroy passeert onder de Arc de Triomphe in vliegtuig

Luchtvaart geschiedenis – 7 augustus 1919. Op deze donderdag 7 augustus 1919 tekent vlieger Charles Godefroy een schitterend optreden in Parijs. De laatste is de auteur van een vlucht die hem zal leiden om onder het gewelf van de Arc de Triomphe door te gaan, geïnstalleerd aan de besturing van een vliegtuig. Een oefening die hem een ​​flinke dosis behendigheid vereiste, maar ook durf of zelfs roekeloosheid, aangezien deze vlucht niet gemakkelijk te realiseren is.

Het oversteken van het monument Place de l’Etoile is inderdaad geen gemakkelijke taak, deze oefening doet een beroep op de precisie van de vlieger die slechts een beperkte ruimte had om deze prestatie uit te voeren, namelijk 29, 42 meter hoog en 14,62 meter breed. Charles Godefroy overwon de moeilijkheden en ging met succes de uitdaging aan: met zijn tweedekkervliegtuig Nieuport XVII stak hij het gebouw over tussen zijn voeten op een hoogte van 10 meter, met een snelheid van 140 kilometer per uur.

Charles Godefroy maakte deze protestvlucht in de plaats van Jean Navarra die stierf op 10 juli 1919: het was bedoeld om de onvrede van de vliegeniers te tonen over de parade van 14 juli te voet van de Aces of the First World War, een parade in de lucht had beter gekund…

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert