Praktische informatie: de belangrijkste luchthavens van Londen en hun passagiersverkeer

Samen zorgen vijf luchthavens ervoor dat Londen een van de meest luchtverbonden steden ter wereld wordt, en biedt een schat aan reismogelijkheden voor passagiers over de hele wereld. Deze vijf Londense luchthavens zijn:

1. Luchthaven Heathrow (LHR):
Heathrow Airport is ongetwijfeld een van de grootste en meest iconische luchthavens ter wereld. Heathrow, gelegen ten westen van Londen, is een belangrijk knooppunt voor internationale reizen. Met zijn vijf terminals biedt het indrukwekkende wereldwijde connectiviteit. In 2019 verwelkomde Heathrow ongeveer 80,8 miljoen passagiers, waardoor het een van de drukste luchthavens ter wereld is in termen van internationaal verkeer. Het bedient meer dan 180 bestemmingen in meer dan 90 landen over de hele wereld.

2. Luchthaven Gatwick (LGW):
Gatwick Airport, gelegen ten zuiden van Londen, is de op een na grootste luchthaven in de Britse hoofdstad. Met twee hoofdterminals is Gatwick een belangrijk centrum voor chartervluchten en budgetmaatschappijen. In 2019 verwelkomde Gatwick ongeveer 46,5 miljoen passagiers. Het biedt vluchten naar meer dan 200 bestemmingen in meer dan 90 landen en biedt passagiers een breed scala aan reismogelijkheden.

3. Luchthaven Londen Stansted (STN):
London Stansted Airport, gelegen in het noordoosten van Londen, is qua passagiersverkeer de derde grootste luchthaven. Stansted wordt voornamelijk gebruikt door budgetmaatschappijen en chartervluchten en biedt vluchten naar een verscheidenheid aan Europese en internationale bestemmingen. In 2019 verwelkomde het ongeveer 28 miljoen passagiers, waarmee het in de loop der jaren een aanzienlijke groei noteerde.

4. Luchthaven Londen Luton (LTN):
London Luton Airport ligt ongeveer 45 kilometer ten noorden van Londen. Luton wordt voornamelijk gebruikt door budgetmaatschappijen en biedt vluchten naar veel populaire Europese bestemmingen. In 2019 verwelkomde het ongeveer 18,7 miljoen passagiers. Ondanks zijn relatief kleine omvang in vergelijking met Heathrow en Gatwick, speelt Luton een belangrijke rol in het Londense luchtnetwerk.

5. Luchthaven Londen City (LCY):
London City Airport is uniek omdat het zich in Oost-Londen bevindt, dicht bij de zakenwijk Canary Wharf. De nabijheid van het financiële centrum van de stad maakt het een populaire keuze voor zakenreizigers. In 2019 verwelkomde het ongeveer 5,1 miljoen passagiers. Hoewel er minder verkeer is dan andere Londense luchthavens, biedt London City Airport een handige en efficiënte reiservaring voor diegenen die naar de City of London reizen.

 

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert