Omicron-variant: welke impact op capaciteiten en reserveringen?

Het uiterlijk van Omicro-variantn wekt de vrees voor een terugkeer van reisbeperkingen in verband met de Covid-19-pandemie, maar volgens OAG de vaardigheden zijn niet echt veranderd sinds hij werd geïdentificeerd. De goedkope luchtvaartmaatschappij easyJet meldt echter een vertraging van de boekingen, terwijl in Azië wordt gehoopt dat de impact slechts tijdelijk zal zijn.

Hoewel veel regeringen nieuwe gezondheidsmaatregelen hebben aangekondigd na de identificatie van de nieuwe variant in Zuid-Afrika, ook in Frankrijk, zijn de effecten op het luchtverkeer niet direct voelbaar. Volgens de OAG-studie voor de eerste week van december 2021 zijn de wereldwijde capaciteit met 78,3 miljoen zetels een daling van een half procentpunt; een bevinding die natuurlijk zou kunnen veranderen afhankelijk van de aankondigingen van nieuwe beperkingen, maar tot nu toe zijn de luchtvaartmaatschappijen „niet in paniek geraakt“.

Gevraagd dit weekend op France Inter, zei de baas van Groupe ADP (27 luchthavens in de wereld) niets anders: Augustin de Romanet gelooft niet in “ een terugval zoals we die in maart 2020 hebben meegemaakt. Het is echter mogelijk dat het verkeer weer merkbaar verzwakt, ook al is dit niet wat ik vandaag zie „. West-Indië, Israël en Marokko zijn echter „verontrustende“ bestemmingen, maar bij Paris-CDG is de impact van beperkingen op zuidelijk Afrika “ alleen in de marge », De zes getroffen vluchten per dag (inclusief die naar Mauritius) vertegenwoordigen slechts ongeveer 3% van het verkeer. “ Het is niet de ineenstorting. Maar alles zal afhangen van de concrete effecten van de Omicron-variant. En het is te vroeg om te zeggen », concludeerde de CEO.

Omicron-variant: welke impact op capaciteiten en reserveringen?  1 Luchtjournaal

© OAG

De luchtvaartmaatschappij goedkope easyJet bijvoorbeeld (de enige in de tabel die een daling van twee cijfers laat zien in vergelijking met de vorige week) zegt een afname van korte termijn boekingen, maar streeft er nog steeds naar om tegen volgende zomer terug te keren naar pre-pandemische capaciteitsniveaus. De algemeen directeur Johan Lundgren verwacht een “ moeilijke winter ‚Buiten de vakantieperiode, maar hij oordeelt ook dat hij is‘ te vroeg Om te zeggen welke impact Omicron en de ingevoerde aanvullende beperkingen zouden kunnen hebben op reizen naar Europa. “ We zien dat sommige mensen bezig zijn met het overdragen van reserveringen die begin volgend jaar zijn gemaakt voor december Hij benadrukte dat zijn klanten liever uitstelden dan te annuleren.

Op het niveau van de verdeling, net als bij de goedkope vliegticketspecialist Bourse-des-vols.com bijvoorbeeld, zijn reserveringen begin december beperkt tot bestemmingen „Affiniteit, etnische of feestelijk „:“ Als niets meer verkoopt, verkoopt het nog steeds. Op middellange of lange termijn worden de Franse overzeese departementen en gebieden, zwart Afrika en Noord-Amerika nog steeds verkocht vanuit het vasteland van Frankrijk en Dubai als vakantiebestemming. », Getuigt de touroperator.

Omicron-variant: welke impact op capaciteiten en reserveringen?  2 Luchtjournaal

@BDV

Sue Carter, manager Aziatisch-Pacifisch bij Travelport, herinnert eraan dat het vertrouwen van reizigers vaak nauw verbonden is met aankondigingen van de overheid: “ we hebben wat onderzoek zien mislukken Ze zei. Maar voor Subhas Menon, CEO van de Asia-Pacific Airlines Association, “ van wat we nu zien, [Omicon] lijkt meer op een ongemak dan een obstakel „.

Bedenk dat de wereld van het internationale transport al opkomt tegen de extra reisbeperkingen die worden opgelegd namens de nieuwe variant, de algemeen directeur van deIATA Willie Walsh in het bijzonder jammerend: “ na bijna twee jaar beheer van de Covid-19 hadden we verder moeten gaan dan deze instinctieve, ongecoördineerde, Pavloviaanse reacties „.

Omicron-variant: welke impact op capaciteiten en reserveringen?  3 Luchtjournaal

@Vinci Luchthavens

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-12-08-variant-omicron-quels-impacts-sur-les-capacites-et-les-reservations-5232135.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert