Air India tekent een interline-partnerschap met Alaska Airlines

Dankzij het partnerschap kunnen klanten van Air India profiteren van naadloze verbindingen vanaf de gateways in New York

©mitrebuad via Wikimedia Commons

Het partnerschap zal klanten toestaan van Air India van “Geniet van naadloze verbindingen vanaf New York JFK, Newark-New Jersey, Washington DC, Chicago, San Francisco en Vancouver gateways van en naar 32 bestemmingen in de Verenigde Staten, Mexico en Canada op het Alaska Airlines-netwerk”aldus een persbericht.

Een interline-overeenkomst verwijst naar een overeenkomst voor het uitgeven en accepteren van tickets voor vluchten die worden uitgevoerd door de partnerluchtvaartmaatschappij. Bij verkoop van een interline vliegticketworden de vluchtnummers van de uitvoerende luchtvaartmaatschappijen gebruikt. In de verklaring staat dat de reikwijdte van het partnerschap bilaterale interlining omvat, waardoor beide luchtvaartmaatschappijen vliegtickets op hun respectieve netwerken kunnen verkopen. “De twee luchtvaartmaatschappijen zijn ook een speciale pro-rata-overeenkomst aangegaan, waardoor Air India ‘directe tarieven’ kan indienen op routes die het netwerk van Alaska Airlines bestrijken.” Deze regeling houdt in dat een passagier kan profiteren van één enkel tarief voor één enkel ticket voor alle bestemmingen op een reisroute.

Nipun Aggarwal, Chief Commercial and Transformation Officer van Air India, zei dat de samenwerking met Alaska Air de internationale aanwezigheid van Air India in de VS en Canada zou vergroten. “Dit zal ons bereik zelfs vergroten Mexico, waardoor onze plannen voor netwerkuitbreiding worden versterkt. Dit zal ons helpen onze klanten meer keuze te bieden en een belangrijke mijlpaal te markeren in onze missie om de connectiviteit te verbeteren.”hij voegde toe.

Air India, eigendom van de Tata-groep, breidt zijn aanwezigheid op binnenlandse en internationale netwerken uit.

Alaska

Air India tekent een interline-partnerschap met Alaska Airlines 1 Air Journal

©Alaska Airlines

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert