Lufthansa vreest opnieuw een moeilijke zomer, door gebrek aan personeel op luchthavens

Lufthansa voornemens is door te gaan herstel in 2023 maar geeft een moeilijke nieuwe zomer vanwege personeelstekort op luchthavens.

De Duitse luchtvaartmaatschappij heeft haar vluchtschema voor de zomer al ingekort en zal dat opnieuw doen als haar partners voorzienbare problemen melden, zei Carsten Spohr, CEO van de Lufthansa Group, zonder het exacte aantal te bevestigen. Maar volgens de Duitse pers bereidt het zich voor om ongeveer 10% van de geplande vluchten voor het zomerseizoen te schrappen, ofwel zo’n 34.000 vluchten.

Volgens Carsten Spohr, “het echte knelpunt zal op de luchthavens zijn” Duitsers. Die van München en Frankfurt hebben het al erg druk met de naderende Pasen en hun operators worstelen nog steeds met het vinden van voldoende personeel om diensten in de terminals uit te voeren.

Na in 2022 weer winstgevend te zijn, verwacht de Duitse luchtvaartgroep, die naast Lufthansa ook de luchtvaartmaatschappijen Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings en SWISS omvat, een “aanhoudend grote vraag” passagiersvervoer, vooral in het toerisme en vooral in premiumklassen. Hoewel de totale stoelcapaciteit van de vloot in 2022 72% van het niveau van vóór de crisis vertegenwoordigde, moet deze in het eerste kwartaal van 2023 worden verhoogd tot 75% en in het lopende jaar tussen de 85 en 90%.

Voor 2023 zou de stijging van de groepswinst dus vooral moeten komen van de passagiersactiviteit. De boekingen voor Pasen en de volgende maanden lopen al vast. En in het eerste kwartaal zullen de ticketprijzen naar verwachting, net als sinds afgelopen zomer, zo’n 20% hoger zijn dan voor de crisis van 2019. Naar verwachting zal dit cijfer aan het begin van de zomer verder stijgen.

Net als luchthavens heeft Lufthansa Group niet genoeg personeel om het hele netwerk te exploiteren en wil het elke maand ongeveer 1.000 mensen aannemen om tegen het einde van het jaar 115.000 te bereiken. In Duitsland waarschuwt de vakbond Verdi dat veel ervaren werknemers overwegen te stoppen of met pensioen te gaan, terwijl nieuwe medewerkers nog niet voldoende zijn opgeleid.

Om de spanningen te verminderen, stelt Verdi voor om elke werknemer een inflatiecompensatiebonus van 3000 euro te betalen om een ​​nieuwe chaotische zomer te voorkomen. Vorig jaar zorgden annuleringen en vertragingen van vluchten op Duitse luchthavens voor een operationeel verlies van 466 miljoen euro voor Lufthansa.

Lufthansa vreest opnieuw een moeilijke zomer door gebrek aan personeel op luchthavens 1 Air Journal

©Lufthansa Groep

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert