12 september 1908 in de lucht: Duitse ballonvaarten groot succes

Luchtvaartgeschiedenis – 12 september 1908. Op 12 september 1908 werd een nieuw record qua duur neergezet: dit keer waren het aeronauten met een militaire luchtballon die achter deze prestatie stonden, drie dagen na het magnifieke optreden van de pionier van de lucht van de Amerikaanse nationaliteit Orville Wright die die dag het record van duur tekende aan de besturing van een vliegtuig, dat zich vervolgens in de lucht gedurende tweeënzestig minuten en vijftien seconden ontwikkelde.

Met betrekking tot de bemanning bestaande uit majoor Gross, Fitter Moebs, hoofdingenieur Basenach en majoor Sperling, die aan boord van deze luchtballon was, slaagde hij erin een luchtreis van dertien uur en twee minuten te maken, heen en terug vliegend van Tegel naar Magdeburg in de late avond. Het was inderdaad 22.30 uur toen de vier mannen opstegen van de schietbaan Tegel.

Duitsland heeft dus een nieuw record op de lijst, na de duur die op 5 augustus 1908 werd gevestigd met het luchtschip „Zeppelin“, dat de route Friedrichshafen – Oppenheim in ongeveer twaalf uur aflegde.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert