12 juni 1909 in de lucht: Blériot maakt een vlucht met 2 passagiers

Luchtvaart geschiedenis – 12 juni 1909. Op 12 juni 1909 staat de pionier van de lucht van Franse nationaliteit Louis Blériot centraal in het luchtvaartnieuws, de laatste voert op deze dag een vlucht uit vergezeld van niet minder dan twee passagiers . Een evenement op zich want vliegen met meerdere personen is nog niet heel gebruikelijk. Louis Blériot imiteerde daarmee zijn tegenhanger, de door de luchtvaart veroverde beeldhouwer Léon Delagrange, die op 28 maart 1908 als eerste de ervaring had uitgeprobeerd door aan boord te gaan van zijn dubbeldekkervliegtuig met de handtekening Voisin Henry Farman.

Louis Blériot zal op zijn beurt de Braziliaan Alberto Santos-Dumont en de Fransman André Fournier in zijn vliegtuig verwelkomen voor deze vlucht die door de dagelijkse pers zal worden uitgezonden. De vliegenier tilde daarmee een totaalgewicht van 565 kilogram op tijdens dit luchtuitstapje.

De drie mannen zullen in de lucht van Issy-les-Moulineaux vliegen, evolueren op een hoogte van 5,6 meter over een afstand van 300 meter, met een Blériot XII, namelijk een vliegtuig ontworpen door de pionier zelf van het eendekkertype. .

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert