24 juni 1922 in de lucht: Luchtvaart verliest een grote motorfabrikant: Léon Levavasseur

Luchtvaart geschiedenis – 24 juni 1922. Een beroemde motorfabrikant van Franse nationaliteit neemt afscheid op deze zaterdag 24 juni 1922: inderdaad, we betreuren helaas de dood van de luchtvaartingenieur Léon Levavasseur. Deze luchtvaartpionier, die actief deelnam aan de ontwikkeling van de luchtvaart door motoren voor vliegtuigen te bedenken die zowel licht als krachtig waren, stierf in Parijs, toen hij nog maar 58 jaar oud was.

Om lange luchtreizen te kunnen maken, is een goede motor een essentieel orgaan en Léon Levavasseur heeft kunnen voldoen aan de verwachtingen van vliegeniers die op zoek zijn naar de oversteek door het pad van de lucht, bergen en andere oceanen te nemen.

Onze man zal aan de wieg staan ​​van het bedrijf Antoinette, dat hij samen met Jules Gastambide oprichtte, deze laatste industrieel zal dit bedrijf ook de voornaam van zijn dochter geven. Zo ontstond de Antoinette Aircraft and Motor Company aan het begin van de 20e eeuw, in het jaar 1904 om precies te zijn. Veel vliegeniers zullen hun motoren gebruiken om vluchten te realiseren die de geschiedenis ingaan. Zoals Paul Cornu, auteur van de eerste vrije vlucht met piloot van een helikopter die was uitgerust met een motor van de firma. Aan het stuur van zijn „14 bis“ met een Antoinette-motor zal Santos-Dumont de eerste mechanische vlucht in Europa uitvoeren.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert