Kenya Airways en South African Airways delen codes

Luchtvaartmaatschappijen Kenya Airways en South African Airways hebben een overeenkomst getekend code delenwaardoor naadloze reismogelijkheden over het Afrikaanse continent worden uitgebreid.

Volgens de overeenkomst die op 19 juli 2022 is aangekondigd door de nationale bedrijven van Kenia en Zuid-Afrika, die eind vorig jaar een strategisch partnerschap hadden ondertekend om een ​​pan-Afrikaanse groep te creëren, zal elk onder zijn eigen code kunnen verkopen (QQ en HAAR) vluchten uitgevoerd door de andere. SAA-passagiers die reizen vanuit Zuid-Afrika en in het bijzonder vanaf de SAA-basis in Johannesburg OF Tambo “zal meer opties hebben om naar Afrikaanse bestemmingen te reizen, waaronder Nairobi, Dar es Salaam, Entebbe, Mombasa en Kisumu. Passagiers van KG, gevestigd in Nairobi-Jomo Kenyatta, “zal meer keuze hebben voor reizen in zuidelijk Afrika, waaronder Kaapstad, Durban en Harare. De groei van het partnerschap zal de toevoeging van Zanzibar, Kilimanjaro, Juba, Douala, Lusaka, Ghana en Nigeria onder voorbehoud van goedkeuring van de overheid betekenen”, aangezien de twee luchtvaartmaatschappijen meer opties willen bieden aan reizigers in Afrika.

Loyale klanten van South African Airways krijgen de mogelijkheid om Voyager Miles te verdienen op deze nieuwe codeshare-vluchten. De overeenkomst stelt reizigers in staat om vluchtsegmenten en bagage te combineren op één ticket. Andere codeshare-bestemmingen worden tussen de partners geëvalueerd en zullen „te zijner tijd“ aangekondigd worden.

Allan Kilavuka, CEO van het alliantiebedrijf Luchtteam en Group Managing Director Kenya Airways, zei: “ We zijn erg blij om codeshare met SAA te implementeren, waardoor onze gezamenlijke klanten meer vluchtopties en combinaties krijgen. Als onderdeel van ons strategisch partnerschap zullen we de toegang van passagiers tot opwindende nieuwe bestemmingen in Afrika helpen vergemakkelijken. De extra bestemmingen zullen betere reizen bieden dankzij het aantal gecreëerde frequenties en verbindingen en de vele mogelijkheden voor handel en toerisme „.

Door de codeshare-overeenkomst met Kenya Airways, “ Het gewaardeerde klantenbestand van South African Airways krijgt nieuwe reismogelijkheden naar Oost-Afrikaanse markten via haar uitgebreide netwerk en Nairobi-hub, wat zorgt voor naadloze reizen en statusherkenning. We kijken ernaar uit om klanten van Kenya Airways kennis te laten maken met onze bekroonde service en om nauw met hen samen te werken als onderdeel van ons partnerschap om de verbindingen tussen onze respectieve netwerken te verbeteren. „, voegde John Lamola, interim-CEO van het bedrijf van Star Alliance.

Deze codeshare-overeenkomst bouwt voort op een bestaande speciale pro rata-overeenkomst tussen de twee luchtvaartmaatschappijen, die eerder dit jaar werd ondertekend. Kenya Airways en South African Airways onderzoeken ook „manieren om de samenwerking op hun respectieve frequent flyer-programma’s te verbeteren, inclusief wederzijdse inkomsten en uitwisselingen en populaire kansen en voordelen zoals toegang tot luchthavenlounges.“

Kenya Airways en South African Airways delen codes 1 Air Journal

©AJ/Airbus/Kenya Airways

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert