Frankfurt: met een nieuwe beveiligingsscanner kunnen passagiers door het portaal gaan zonder te stoppen

Bij deDe luchthaven van Frankfurtde luchthavenexploitant Fraport begonnen met testen a beveiligingsscanner van de volgende generatie waardoor passagiers dat kunnen passeer het portaal zonder te stoppen.

De R&S QPS Walk2000 van Rohde & Schwarz is ontworpen om veiligheidscontroles te versnellen. De eerste van deze scanners is momenteel in gebruik in hal A van Terminal 1 op de luchthaven van Frankfurt. Deze hal is vanwege de hoge opkomst ideaal voor een dergelijke test: dagelijks maken er gemiddeld 15.000 passagiers gebruik van. Passagiers passeren eenvoudigweg in een normaal tempo door de scanner, zonder te stoppen. De test- en evaluatiefase zal naar verwachting zes maanden duren en zal Fraport en Rohde & Schwarz belangrijke informatie opleveren om het systeem te helpen optimaliseren.

Deze nieuwe generatie scanner is een 360°-lezer die snel en contactloos allerlei objecten kan detecteren. Het zorgt voor een aangenamere veiligheidservaring: passagiers hoeven niet te stoppen en hun armen op te heffen om te worden gescand, maar kunnen in plaats daarvan langzaam door de screeningportaal lopen. Millimetergolftechnologie kan ook door meerdere lagen kleding heen dringen, waardoor het bijvoorbeeld niet nodig is jassen en jassen uit te trekken.

Op AI gebaseerde detectiesoftware identificeert automatisch metalen en niet-metalen objecten. Alle bij passagiers gedetecteerde afwijkingen worden nauwkeurig en in realtime weergegeven op een unisex-avatar, waardoor trackingcontroles worden verminderd. Als een controle echter noodzakelijk is, kan het beveiligingspersoneel zich concentreren op de gebieden die een alarm hebben geactiveerd in plaats van de passagier te fouilleren.

Fraport heeft de R&S QPS Walk2000 aangeschaft en geïnstalleerd, maar het is de Duitse federale politie die verantwoordelijk is voor alle veiligheidsgerelateerde tests en uiteindelijk goedkeuring zal verlenen voor gebruik in de dagelijkse werkzaamheden. De testfase heeft tot doel een directe vergelijking te maken tussen de nieuwe R&S QPS Walk2000 en de reeds geïnstalleerde, beproefde R&S QPS201-scanners en mogelijke directe verschillen aan het licht te brengen.

Frankfurt: met een nieuwe beveiligingsscanner kunnen passagiers door het portaal gaan zonder 1 Air Journal te stoppen

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert