Er worden valse reserveonderdelen geleverd om CFM-56 straalmotoren te repareren

Europese luchtvaarttoezichthouders hebben aangegeven dat een obscuur bedrijf gevestigd in… Londen had namaakonderdelen geleverd om de straalmotoren te repareren CFM-56 die veel vliegtuigen voortstuwen Luchtbus A320 En Boeing-737 oude generatie.

De industriële partners van de joint venture CFM Internationaalde Amerikaan Algemeen Elektrisch en Frans Saffraanhielp bij het onderzoeken van naar verluidt vervalste certificeringsdocumenten en niet-goedgekeurde onderdelen voor CFM56-motoren die worden gedistribueerd door het in Londen gevestigde AOG Technics, volgens openbare regelgevingsdocumenten en brieven van operators bekeken door Bloomberg. “Veel geautoriseerde vrijgavecertificaten voor onderdelen geleverd via AOG Technics zijn vervalst”, zegt het Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart van de Europese Unie in een verklaring in antwoord op vragen van Bloomberg. In elk geval werd de organisatie geïdentificeerd als de fabrikant „bevestigde dat hij het certificaat niet had overgelegd en niet de auteur van het stuk was“aldus EASA.

De verspreiding van mensen zonder papieren of potentieel vervalst in de toeleveringsketen van motoren is zeldzaam en wordt met de grootst mogelijke urgentie behandeld in een sector waar elk onderdeel een geverifieerde herkomst vereist om de veiligheid van vliegtuigen, wetende dat het onmogelijk is om te weten of niet-gecertificeerde onderdelen onder belasting even duurzaam zullen zijn. Fabrikanten en toezichthouders luidden weken geleden de alarmbellen, wat leidde tot een wereldwijde strijd om door AOG Technics geleverde onderdelen op te sporen en getroffen vliegtuigen te identificeren.

Het is niet precies bekend hoeveel namaakonderdelen er mogelijk zijn geïnstalleerd of hoeveel vliegtuigen getroffen kunnen zijn. DE CFM56, ’s werelds best verkochte straalmotor, is geïnstalleerd op duizenden vliegtuigen met een smalle romp die een essentieel onderdeel vormen van de wereldvloot. EASA meldde donderdag dat AOG Technics tot nu toe geen details heeft verstrekt over de werkelijke herkomst van de twijfelachtige onderdelen.

Externe bedrijven zoals AOG Technics leveren onderdelen aan motorreparatiewerkplaatsen die werken aan in gebruik zijnde commerciële vliegtuigen. De nieuwe motoren van CFM Internationaal,,de joint venture van GE-Safranzou geen last hebben van het probleem, en de opvolger van de CFM56, de CFM-spronggebruikt op de latere rompen van deA320neo En 737MAX.

De Britse Civil Aviation Authority zei in een veiligheidsadvies van 4 augustus dat zij onderzoek deed “een groot aantal niet-goedgekeurde verdachte onderdelen” geleverd door AOG Technics. Sommige onderdelen met valse luchtwaardigheidscertificaten werden gevonden op motoren van in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde vliegtuigen, aldus de indiening. CFM bijgewerkt 72 vervalste luchtwaardigheidscertificeringsdocumenten met 50 onderdeelnummers verstrekt door AOG Technics voor de CFM56, aldus een woordvoerder van de fabrikant.

Valse reserveonderdelen geleverd om CFM-56-motoren 1 Air Journal te repareren

CFM 56 @AFI-KLM

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert