Finnair: 100 vluchten geannuleerd door PNC-staking

De luchtvaartmaatschappij finnair heeft geannuleerd gisteren en vandaag ongeveer 100 vluchten vanafHelsinkieen staking van de stewardessen en stewards die zijn gelanceerd na de aankondiging van discussies over een toekomst uitbesteding van cabinepersoneel op de lange termijn.

De staking werd zondag om 15.00 uur lokale tijd gelanceerd en zal eindigen op 21 november 2022, maar de Finse nationale luchtvaartmaatschappij waarschuwt dat andere vluchten kunnen worden verstoord, waaronder retourvluchten over lange afstanden – en er kunnen “vertragingen en annuleringen van individuele vluchten. Deze maandagochtend weer vertrekkend vanaf de basis in Helsinki-Vantaa, worden vluchten in het rood weergegeven bij 30 vertrekken, met name naar Parijs-CDG, Zürich, Amsterdam, Rome, Milaan of Berlijn, de meeste annuleringen hebben betrekking op vluchten in Scandinavië. Staking heeft geen invloed vluchten die worden uitgevoerd door Norra, noch vluchten „waarvoor cabineservice wordt geleverd door Finnair’s partners, zoals vluchten naar Singapore en India“, of vluchten die worden uitgevoerd door codeshare-vliegtuigen en bemanningen van andere luchtvaartmaatschappijen, „bijvoorbeeld naar Barcelona en Madrid“.

Vluchtannuleringen en omleiding van de klant „Zaterdag begonnen en het werk gaat door“, aldus een verklaring van Finnair gisteravond. Ze informeerde klanten over vluchtannuleringen „via de contactgegevens die bij het boeken waren verstrekt en doet haar best om klanten een nieuwe route naar hun bestemming aan te bieden“. Klanten kunnen op de site ook de status van hun vlucht bekijken.

Het spijt ons ten zeerste voor de bezorgdheid en het ongemak dat deze staking veroorzaakt bij onze klanten, en we doen ons best om onze klanten zo snel mogelijk om te leiden.zei Jaakko Schildt, Chief Operating Officer van Finnair. “ Het is triest dat de vakbond de weg van een illegale staking heeft gekozen in plaats van te onderhandelen. Het hele najaar hebben we met de vakbonden gesproken over besparingsmogelijkheden, maar met het cabinepersoneel kwamen we helaas niet tot resultaat. We hopen altijd samen oplossingen te vinden „, hij voegde toe.

De staking is gerechtvaardigd door de vakbond ATK (Automobile and Transport Industry Confederation) door de aankondiging vorige week van een project van het alliantiebedrijf Een wereld uitbesteding van cabinepersoneel op langeafstandsvluchten, met name op routes naar Verenigde Staten van Amerika en de Thailand, wat zou kunnen leiden tot het schrappen van 450 banen. Finnair levert volgens ATK “tot schaamteloze afpersing van de eigen werknemers, om de lonen te kunnen verlagen“, ook al had hij zijn eigen oplossingen gepresenteerd om kosten te besparen. Het idee van deze 24-uursstakingis om het management van het staatsbedrijf Finnair wakker te schudden voor het feit dat ze geen personeelsbeleid kunnen hebben waarbij je je personeel openlijk chanteert, zodat je hun salaris kunt verlagen “, legt Ismo Kokko, voorzitter van de AKT, uit in een persbericht. De onderhandelingen zouden woensdag beginnen

De luchtvaartmaatschappij verklaarde vorige week dat ze het had gevonden akkoorden over „de besparingen die nodig zijn om de winstgevendheid van Finnair te herstellen“ met alle categorieën werknemers, behalve Cabin Crew Members. Het heeft „aanzienlijke verliezen“ geleden tijdens de Covid-19-pandemie, en de sluiting van het Russische luchtruim na de invasie van Oekraïne heeft een „aanzienlijke impact“ op zijn vermogen om winst te genereren. Ella stelde daarom aan het cabinepersoneel voor „wijzigingen, bijvoorbeeld in de efficiëntie van het gebruik van de bemanning, in de regels van de hotels van tussenstop en in de regels voor de betaling van overuren voor lange vluchten“ (in het bijzonder die naar Azië gedwongen om Russische luchtruim omzeilen).

Finnair: 100 vluchten geannuleerd door PNC-staking 1 Air Journal

© Luchthaven Helsinki

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert