ENAC: de grootste studentenhackathon in Frankrijk over duurzame luchtvaart in februari

VliegImpulsde ondernemersvereniging van studenten van ENACorganiseert een Hackathon interschools van 2 tot 4 februari 2024 op de ENAC-campus en besloot op zijn niveau te handelen en zonder te wachten tot hij in de professionele wereld kon bijdragen aan een verandering naar een duurzamere luchtvaart.

Geconfronteerd met de snelle groei van de luchtvaart en de toenemende impact ervan op het milieu, is de urgentie van katalyseren groot ecologische transitie in deze sector wordt absoluut noodzakelijk. Het versnellen van deze transitie is van cruciaal belang om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en de duurzaamheid van onze planeet te behouden. Bij elke start heeft de luchtvaartindustrie de kans en de verantwoordelijkheid om haar praktijken opnieuw te heroverwegen. duurzamere luchtvaart. Samenwerking, innovatie en de onmiddellijke inzet van alle belanghebbenden zijn noodzakelijk om de toekomst van de luchtvaart te behouden. “Het vliegtuig blijft de enige manier om de continenten met elkaar te verbinden en nu moeten er haalbare oplossingen ontstaan ​​om luchtvervoer en respect voor het milieu te verzoenen”geeft het persbericht aan.

De Hack'celeration 3.0 heeft tot doel studenten, zowel wetenschappelijk als commercieel, te laten nadenken over innovatieve oplossingen om de transitie van de luchtsector tegen 2035 te versnellen. De Hackathon vindt plaats gedurende een weekend waarbij de teams worden begeleid door professionals die hen helpen ontwikkelen A bedrijfsplan ondersteund door een toonhoogte die zullen worden beoordeeld door een jury van deskundigen.

Dit jaar nodigt FlyImpulse 100 studenten uit van meer dan 10 grote scholen in Toulouse: ENAC, ISAE-SUPAERO, IPSA, INSA, ENSEEIHT, ENSIACET, TBS, ISTEF, TSE, TSM en Paul Sabatier University. Verdeeld in 20 groepen van 5 studenten, zullen deze studenten hun respectievelijke vaardigheden moeten bundelen om innovatieve en haalbare oplossingen voor te stellen. Het doel ? Mix profielen binnen elk team om “kleine start-ups” te creëren waar ingenieurs hun technische visie en verkopers hun marktvisie zullen brengen.

Van partners gebruikelijk, let op GIFAS, Capgemini, IBS, 3AF, ENAC Alumni, VLUCHT Juniorstudies, Embraer, Voorgeslacht En Transavia als partners van het evenement, evenals een paar nieuwe: Group ADPLuchthaven Bordeaux, Dassault Luchtvaart, Tijd om te vliegen, Estuarium. Het moet nog worden bevestigd Air France, CGX-aerodynamica En TMC.

Dankzij haar partners financiert FlyImpulse het evenement volledig voor alle deelnemers. De 5 finalistenteams worden beloond met prijzen met een totale waarde van bijna € 10.000. Partnerbedrijven zullen de teams ondersteunen en deel uitmaken van de deskundige jury die tijdens de groepsfase tussen de groepen zal beslissen. Aan het einde van deze groepsfase worden 5 finalistengroepen geselecteerd. Deze laatste zullen op zondag 4 februari aan het eind van de middag hun oplossing moeten ‘pitchen’ voor ruim 200 mensen. We zullen ook de aanwezigheid opmerken van het Sustainable Aviation Observatory (OAD), het Transport Innovation Agency (AIT), InnoP en zelfs Aerospace Valley.

©ENAC

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert