een weer-app om turbulentie te voorkomen – Air Journal

SITA kondigde de inzet aan vanapp voor weerkennis SITA eWAS voor de gehele vloot van Swiss International Air Lines (SWISS). Het doel is om piloten in staat te stellen ongunstige weersomstandigheden, zoals turbulentie.

Deze oplossing bevat een turbulentievoorspelling met hoge resolutie van de Duitse weerdienst Deutscher Wetterdienst (DWD), naast vele andere weerproducten en bronnen. SITA eWAS toont ook realtime turbulentiemetingen van andere vliegtuigen over de hele wereld, vergelijkbaar met filerapporten op wegenkaarten. IATA (International Air Transport Association) combineert deze turbulentiemetingen met die van ZWITSERSE vliegtuigen.

De weergegevens van de app worden aan piloten getoond via een gebruiksvriendelijke interface met 4D-weersvoorspellingen met hoge resolutie, waardoor ze de weersvoorspellingen kunnen bekijken. vluchtplannen gebaseerd op realtime weersomstandigheden. Door piloten te voorzien van dit geavanceerde en uitgebreide beeld van het weer, wordt hun vermogen om turbulentie te detecteren verbeterd en kunnen ze hun vliegroutes indien nodig aanpassen. Dit resulteert in veiliger vluchten en comfortabeler en vermindert het risico op weersinvloeden. Dit resulteert in veiligere en comfortabelere vluchten.

“SITA eWAS is de enige digitale weerkennisapplicatie die momenteel op de markt is en die meerdere weerbronnen samenbrengt voor een grotere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij weersvoorspellingen. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen kiezen voor digitale oplossingen voor weermonitoring om piloten te helpen ernstige weersomstandigheden beter te plannen en te voorkomen.”zegt SITA in een persbericht.

“Wij hebben voor SITA eWAS gekozen omdat de applicatie een geavanceerd en uitgebreid beeld geeft van de weersituatie, zowel tijdens de vluchtplanning als tijdens de vlucht. We zijn blij dat we een preciezere situatie voor de cockpitbemanning kunnen schetsen en zo de veiligheid en het comfort van onze passagiers kunnen vergroten”, zegt SWISS.

SITA is de wereldwijde leverancier van informatietechnologie voor de luchtvaartindustrie en biedt oplossingen voor luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, vliegtuigen en overheden.

©ZWITSERS

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert