Een PNC-overeenkomst bij easyJet in Zwitserland

het syndicaat SSP kondigde op woensdag de sluiting van een loonovereenkomst „uitzonderlijk“ voor stewardessen en stewards goedkoop easyJet Zwitserland.

Na „lange maanden onderhandelen“ met het management van de goedkope vluchtspecialist op de luchthavens van Genève en Bazel-Mulhouseinclusief “een verwijzing naar de bevoegde rechtbank (CRCT) en personeelsmobilisaties”, ondertekende de SSP “eindelijk” een overeenkomst op 27 juli 2022, die “wordt verwoord” in drie opeenvolgende verhogingen tegen 1 januari 2024. In totaal ontvangen easyJet-cabinepersoneelsleden minimaal +7% op het vaste salaris en +4,5% op het variabele deel, samen met een onmiddellijke bonus van 4.000 Zwitserse frank voor het cabinepersoneel en 4.500 Zwitserse franken franken voor portemonnees. de versterking van het vaste salaris ten nadele van het variabele deel is een al lang bestaande claim, omdat alleen deze „in zijn geheel door de sociale beschermingsorganen“ wordt erkend, onderstreept de vakbond.

Bovendien, specificeert de SSP in haar persbericht, zullen de verhogingen zijn automatisch geüpgraded „als de inflatie in 2022 en/of 2023 hoger is dan de prognoses van de SNB“ (respectievelijk 3% en 1%). De overeenkomst omvat ook een herwaardering aanzienlijk bedrag aan compensatie betaald „wanneer het einde van de diensttijd samenvalt met hun vrije dag, evenals een herwaardering van de LPP-bijdragen“. Eindelijk bereikt het personeel de 14 jaar anciënniteit profiteert u van een extra vakantiedag (d.w.z. 26 werkdagen per jaar).

EasyJet „kent velen“ stakingen in Europese landen (Engeland, Spanje, Italië, Portugal en Duitsland)“, herinnerde de SSP zich, en het personeel in Zwitserland was „vastbesloten om een ​​reële salariscompensatie te krijgen“: easyJet Zwitserland „kon het risico van een staking tijdens de zomer niet nemen seizoen“. Deze overeenkomst, beschreven als uitzonderlijk in de geschiedenis van de Zwitserse tak van het Britse bedrijf, „is het directe resultaat van de mobilisatie van personeel ondersteund door de SSP“.

PNC-overeenkomst bij easyJet in Zwitserland 1 Air Journal

@Genève Luchthaven

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert