Decarbonisatie bij LATAM: afvangen van CO2 in de lucht en vervolgens ondergrondse opslag

De groep LATAM een volgende stap gezet in de richting van koolstofneutraliteit door haar onderzoeksproject voor oplossingen aan te kondigenCO2-eliminatie door directe afvang en opslag koolstof in de lucht (DACCS – Direct Air Carbon Capture and Storage).

Deze door LATAM aangenomen oplossing zal worden uitgevoerd in samenwerking en in samenwerking met andere spelers in de industrie na een intentieverklaring met Airbus te hebben ondertekend, een document dat ook is ondertekend door Air Canada, easyJet, IAG, Lufthansa Group en Virgin Atlantic. Bovendien bestudeert LATAM als eerste luchtgroep in Latijns-Amerika deze technologie die het mogelijk maakt om de in de atmosfeer aanwezige CO2 te filteren en af ​​te vangen om deze vervolgens op een veilige en permanente manier op grote diepte op te slaan.

DACCS is een technologie met hoog potentieel die 90% van de CO2-uitstoot uit de lucht filtert en verwijdert met behulp van ventilatoren en absorbers in een koolstofneutrale faciliteit die wordt aangedreven door emissievrije energiebronnen. Na het filteren of elimineren van de CO2-uitstoot, slaat het deze veilig en permanent op in ondergrondse afzettingen van uitgeputte olie en gas of in diepe zoutformaties.

DACCS vertegenwoordigt een innovatieve manier om niet alleen kooldioxide uit de atmosfeer te verwijderen, maar heeft ook de potentie om een ​​rol te spelen bij de ontwikkeling van duurzame synthetische brandstoffen voor de luchtvaart.“, zegt Juan José Tohá, directeur algemene zaken en duurzame ontwikkeling van de luchtvaartgroep.

De invoering van DACCS maakt deel uit van de LATAM-strategie om tegen 2050 CO2-neutraliteit te bereiken. Een strategie die de implementatie omvat van maatregelen en best practices voor een efficiënt gebruik van brandstof om emissies te verminderen, de ontwikkeling van SAF (sustainable plane fuel) en het ondersteunen van het behoud van strategische ecosystemen. De groep heeft onlangs een verbintenis aangegaan om tegen 2030 5% SAF te bereiken in haar activiteiten, ten gunste van duurzame brandstofproductie in Zuid-Amerika.

Decarbonisatie bij LATAM: afvang van CO2 in de lucht en vervolgens ondergrondse opslag 1 Air Journal

©Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert