13 september 1906 in de lucht: Santos-Dumont, auteur van een vlucht van enkele meters

Luchtvaartgeschiedenis – 13 september 1906. De Frans-Braziliaanse luchtpionier Alberto Santos-Dumont zal op 13 september 1906 een magnifieke uitvoering ondertekenen, waarmee hij erin slaagt om in Bagatelle enkele meters in de lucht te evolueren, nadat hij de controle over een vliegtuig heeft overgenomen. Een diefstal die de Franse dagbladpers zal herhalen.

Een echt „spektakel“, voor zover we ons op het precieze niveau van luchtbeweging bevinden, waarvan zeer veel mensen getuige zullen zijn, waaronder leden van het Aéro-Club-comité. Ter plaatse zijn er in feite ongeveer 200 tot 300 die Alberto Santos-Dumont dus 5 tot 6 meter zullen zien „springen“, na meer dan honderd meter aan vaart te hebben gewonnen. Zijn vlucht is meer een sprong, in gezien de korte afstand die is afgelegd voordat hij de grond bereikte.

Bovendien zal zijn landing niet soepel verlopen, hij zal via de achterkant van zijn vliegtuig terug op het droge komen en het daardoor beschadigen. Maar goed, er was veel gebroken hout voor nodig om de luchtvaart te maken tot wat het nu is! Santos-Dumont zal nog vooruitgang moeten boeken als hij de prijs wil claimen die is gelanceerd door de beschermheilige de heer Archdeacon, die op 13 september 1906 in Bagatelle was om Santos-Dumont aan het werk te zien. Ter herinnering, deze prijs beloont de vlieger die een vlucht van 25 meter haalt.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert