Chalair en zijn leider veroordeeld wegens “medeplichtigheid aan verborgen werk”

DE Strafhof van Limoges een boete opgelegd aan de Franse luchtvaartmaatschappij Chalair voor „medeplichtigheid aan verborgen werk“ vanwege‘werkgelegenheid voor Portugees cockpitpersoneel op een Franse binnenlandse lijn.

De rechtbank veroordeelde Chalair tot een boete van 150.000 euro, waarvan 70.000 euro voorwaardelijk, wegens „medeplichtigheid aan verborgen werk„. Dezelfde rechtbank veroordeelde haar leider Alain Battisti, die van 2013 tot 2022 voorzitter was van de Nationale Luchtvaartfederatie (FNAM), tot een boete van 50.000 euro, waarvan 30.000 euro voorwaardelijk, en een opgeschort verbod van twee jaar om commerciële en industrieel beroep, of het besturen, besturen en leiden van een commercieel of industrieel bedrijf.

Aan de andere kant heeft de strafrechtbank van Limoge Chalair en zijn leider Alain Battisti vrijgesproken van het hoofd van „illegale arbeidsuitlening„. De luchtvaartmaatschappij en haar president waren in juni verschenen voor feiten over de lijn Limoges-Lyon, waar Portugees vluchtpersoneel van de Portugese luchtvaartmaatschappij Lease Fly voor Chalair werkte. De burgerlijke partijen en het Openbaar Ministerie hebben deze verwarring tussen de luchtvaartmaatschappijen aan de kaak gesteld, die volgens hen bedoeld was om Chalair over goedkoop personeel te laten beschikken en aan de Franse socialezekerheidsbijdragen te ontsnappen.

Chalair, specialist in regionale luchtverbindingen, is sinds 1986 actief in Frankrijk en beschikt over een vloot van een tiental vliegtuigen met 19 tot 70 zitplaatsen (Beechcraft 1900D, ATR 42-500 en ATR 72-500), voor een jaarlijkse omzet van 9,2 miljoen euro in 2021.

Chalair en zijn leider veroordeeld wegens “medeplichtigheid aan verborgen werk” 1 Air Journal

©Chalair

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert