Toerisme: de meest gezochte zomerbestemmingen volgens Google Flights

Google Vluchtenhet reisplatform van de beroemde zoekmachine, onthult de bestemmingen waar internetgebruikers het meest naar hebben gezocht per sector en per land.

Het platform stelt vast dat vijf van de top 20 bestemmingen waarnaar is gezocht op Amerikanen zijn Europese steden: Parijs, Londen, Rome, Athene en Lissabon. Vergeleken met de zomer van 2021 was Cancún de enige internationale bestemming op de lijst onder Amerikaanse internetgebruikers.

Volgens de voorspelling van het platform zullen de Amerikaanse reizen naar Europa deze zomer naar verwachting verzesvoudigen. Een teken dat Amerikanen zich klaarmaken om naar het buitenland te reizen, het aantal zoekopdrachten naar paspoortafspraken is in de eerste drie maanden van 2022 met meer dan 300% toegenomen. Google Flights constateert ook dat Amerikanen steeds meer uitgeven aan reizen, met interesse in ‚luxe hotels‘ boven het niveau van 2019. Lokaal omvatten zeven van de top 10 zomerattracties in de VS nog steeds nationale parken, met Yellowstone en Glacier bovenaan de lijst, gevolgd door Disney World, dat, samen met Hershey Park en Universal Studios, de drie themaparken zijn op de lijst.

Het platform deelt ook de top 10 van meest gezochte bestemmingen op: de Fransen voor dit zomerseizoen: Lissabon, New York, Montreal, Barcelona, ​​​​Porto, Marrakech, Athene, Palma de Mallorca, Bali en Rome. Volgens gegevens van Google Flights zijn Zuid-Europa en Noord-Amerika duidelijk de favorieten van Franse vakantiegangers.

Trends bevestigd door de Franse touroperator Bourse-des-vols.com, die in april zijn Top 10 zoekopdrachten per land op zijn site publiceert: Frankrijk, Spanje, Portugal, Marokko, Verenigde Staten, Italië, Algerije, Griekenland, Balearen (Spanje ) en Turkije. Deze 10 bestemmingen alleen al vertegenwoordigen 53% van het zoekvolume. “De Fransen kiezen in plaats daarvan voor internationale bestemmingen in het westen en zuiden die China en Oekraïne de rug toekeren“Vanwege de Covid en de oorlog, vat de touroperator samen.

Toerisme: de meest gezochte zomerbestemmingen volgens Google Flights 1 Air Journal

Barcelona @AJ

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert