British Airways zou wedden op Gatwick in plaats van op Heathrow

De luchtvaartmaatschappij British Airways is van plan het aantal gestationeerde vliegtuigen te verdubbelen Londen-Gatwick in de komende jaren ondervond Heathrow meerdere problemen, waaronder verzadiging, en wilde het zijn tarieven verhogen.

Het Britse nationale bedrijf heeft momenteel 14 vliegtuigen op Gatwick en zou volgens de bronnen van het dagblad The Telegraph de komende jaren willen verhuizen naar tussen 25 en 28 vliegtuigen. Genoeg om British Airways in staat te stellen het aantal te vermenigvuldigen bindingen op de luchthaven, inclusief overstappen van Terminal 5 op London-Heathrow, een verzadigd platform. Heathrow en British Airways “hebben onlangs onenigheid gehad over een aantal kwesties. Enerzijds verzet de vervoerder zich tegen het voorstel van LHR om de heffing te verhogen van £30 naar £30 £ 42 per landing (ongeveer 49 euro), ondanks druk van de Civil Aviation Authority voor een verlaging tot £ 26 (30 euro)”, legt een bron uit het dagblad uit. Daaraan toevoegend dat de luchtvaartmaatschappij vreest dat dit geld in de zakken van aandeelhouders zal gaan in plaats van de dienstverlening te verbeteren, zoals beloofd door LHR.

Geconfronteerd met personeelstekorten en een snel stijgende vraag, leed Heathrow afgelopen zomer bijzonder zwaar beperking van het aantal passagiers aanvankelijk en dwingt het alliantiebedrijf Een wereld om meer dan 10.000 vluchten te verwijderen. Eind oktober kondigde de luchthaven aan dat ze 25.000 mensen wilde aanwerven om „volledig operationeel“ te zijn, terwijl ze bevestigde dat haar financiële balans „solide“ bleef ondanks verliezen van 400 miljoen pond over 9 maanden, die „niet gedekt“ zijn door belastingen en bijdragen aan verliezen van vier miljard in de afgelopen twee jaar.

British Airways had geschorst twee jaar op middellange afstand op London-Gatwick vanwege de Covid-19-pandemie, voordat hij daar afgelopen maart terugkeerde. En om daar zijn nieuwe dochteronderneming te lancerenBA Euroflyerdie op dezelfde manier zal opereren als BA Cityflyer in London-City, „vliegend onder het merk British Airways en een premium British Airways-product aanbiedt“.

British Airways had op Gatwick (een luchthaven die wordt gedomineerd door het goedkope easyJet) een netwerk ontwikkeld van ongeveer 70 middellange- en langeafstandsbestemmingen, variërend van Nice of Grenoble tot Jamaica of Mauritius via Marrakech of Algiers; Heathrow was tegelijkertijd vooral gereserveerd voor zakelijke bestemmingen. Terwijl verkeerspieken zich voorbereiden op de eindejaarsfeesten, valt nog te bezien of de twee Londense luchthavens de lessen van de zomer hebben geleerd…

British Airways zou wedden op Gatwick in plaats van op Heathrow 1 Air Journal

@Facebook/Londen-Gatwick

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert