Bij afwezigheid van Comair tekent British Airways bij Airlink

De luchtvaartmaatschappij British Airways kondigt een overeenkomst aan code delen met Luchtverbinding in Zuid-Afrikawaar Comair, die voor haar opereerde als franchisenemer, afgelopen juni verdween.

Om de „connectiviteit tussen het Verenigd Koninkrijk, Europa, Noord-Amerika en meer dan 15 bestemmingen in Zuid-Afrika“ te verbeteren, onthulde de Britse luchtvaartmaatschappij op 8 februari 2023 een codeshare-overeenkomst met het Zuid-Afrikaanse bedrijf. Met bases op de luchthavens van Johannesburg, Kaapstad En Durban,,Airlink“ is een premium regionale luchtvaartmaatschappij met een uitgebreid netwerk van steden in 14 landenwaaronder Zuid-Afrika, Zimbabwe, Zambia en Namibië”, aldus een verklaring.

Dankzij deze overeenkomst kunnen klanten van British Airways die reizen vanuit of op doorreis zijn door Londen hun eindbestemming bereiken via Kaapstad of Johannesburg met een enkeltje. In totaal, 18 bestemmingen zijn verkrijgbaar als codeshare vanaf Londen HeathrowBijvoorbeeld :

  • Via Johannesburg naar Durban
  • Naar Port Elizabeth via Kaapstad of Johannesburg
  • Naar Skukuza, nog steeds in Zuid-Afrika, via Kaapstad of Johannesburg.
  • Naar Windhoek in Namibië, via Kaapstad of Johannesburg
  • Naar Walvis Bay in Namibië, via Kaapstad of Johannesburg

Het alliantiebedrijf Een wereld exploiteert momenteel twee vluchten per dag tussen Heathrow en Johannesburg OF Tambo door Airbus A380, twee vluchten per dag tussen Heathrow en De pet in Boeing 777 en Airbus A350-1000, plus drie wekelijkse rotaties tussen Gatwick en Kaapstad in 777-200ER. Het concurreert op beide routes met Virgin Atlantic, maar heeft zijn lijn nog steeds niet opnieuw gelanceerd Durban koning Shakageschorst vanwege de Covid-19-pandemie.

De leden van Loyaliteitsprogramma van British Airways, de Executive Club, Avios kunnen verdienen door te vliegen op Airlink-vluchten wanneer ze reizen met een codeshare van British Airways. Neil Chernoff, directeur netwerk en allianties bij British Airways, zei in een verklaring: Onze vluchten naar Kaapstad en Johannesburg blijven populair bij onze klanten. We zijn dan ook blij dat we meer mogelijkheden kunnen bieden in de regio Zuidelijk Afrika. Dankzij onze samenwerking met Airlink kunnen klanten een complete reis boeken met één enkel ticket, waardoor ze probleemloos van Londen naar hun eindbestemming kunnen reizen. „.

Airlink CEO Rodger Foster voegde toe: Dit is weer een belangrijke stap in onze samenwerking met British Airways, dat een fenomenaal wereldwijd bereik heeft in de belangrijkste markten voor onze regio. Het huwelijk van onze twee netwerken zal zowel British Airways- als Airlink-klanten ten goede komen, waardoor ze nog meer keuze krijgen door een breed scala aan route-opties en connectiviteitsmogelijkheden. „. Het Zuid-Afrikaanse bedrijf had samengewerkt met Zuid-Afrikaanse Luchtwegen voor 23 jaar, alvorens onafhankelijk te worden in 2020.

Bij afwezigheid van Comair tekent British Airways bij Airlink 1 Air Journal

© British Airways

Vergeet niet dat het Britse bedrijf een ander partnerschap had in Zuid-Afrika, Comair opererend in franchise (en onder zijn livrei) tot de stopzetting van de activiteiten eind mei 2022 (en die van zijn goedkope dochteronderneming Kulula), waarna hun liquidatie tien dagen later.

Comair, opgericht in 1946, vervoerde in 2019 ongeveer 4,8 miljoen passagiers per jaar. naast Johannesburg, de steden Durban, Oost-Londen, Port Elizabeth, George en Kaapstad, evenals Victoria Falls, Harare en Mauritius.

Bij afwezigheid van Comair tekent British Airways bij Airlink 2 Air Journal

©Boeing

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert