Annuleringen door Covid-19: TAP Air Portugal laat passagiers terugbetalen

TAP Air Portugalde nationale luchtvaartmaatschappij, is nog steeds restituties verschuldigd aan honderden passagiers nadat duizenden vluchten werden geannuleerd vanwege de COVID-19-pandemie en personeelstekorten.

Passagiers die door dergelijke ontwikkelingen worden getroffen, hebben gemeld dat het moeilijk is om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij om de terugbetaling van hun geannuleerde vluchten, terwijl de luchtvaartmaatschappij problemen heeft gemeld bij het verlenen van restituties. Zoals veel TAP-klanten hebben gemeld, wachten ze nog steeds op een volledige terugbetaling na maanden te hebben geprobeerd contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappijen via telefoon, e-mail en andere middelen. Sommigen hebben te horen gekregen dat ze hun verloren vlucht binnen de komende één tot drie maanden volledig zullen terugkrijgen, maar dat geld moet nog binnenkomen.

Een dergelijke situatie komt veel voor bij alle internationale luchtvaartmaatschappijen, aangezien de COVID-19-pandemie de luchtvaartindustrie aanzienlijk heeft getroffen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Transport (DoT) heeft de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal er echter de meeste klachten van consumenten over ontvangen.

TAP Air Portugal, dat in totaal 1,6 miljard euro aan verliezen rapporteerde tijdens de COVID-19-pandemie, hoopt deze zomer op een sterke vraag van reizigers uit de Verenigde Staten. De luchtvaartmaatschappij zal meer dan 1.230 wekelijkse vluchten aanbieden op haar bestemmingsnetwerk, waaronder zeven luchthavens in Portugal, tien in Noord-Amerika, 12 in Midden- en Zuid-Amerika, 20 in Afrika en het Midden-Oosten en 44 in Europa.

De nationale luchtvaartmaatschappij, die voor 72,5% wordt gecontroleerd door de Portugese staat, is onderworpen aan een veiligheidsplan goedgekeurd door Brussel ter waarde van 3,2 miljard euro en is onder druk gezet om de omvang van zijn vloot te verkleinen, meer dan 2.900 arbeidsplaatsen te schrappen en de lonen te verlagen. Het bedrijf vervoerde vorig jaar 5,83 miljoen passagiers, ongeveer 25% meer dan in 2020, maar slechts 34% van het pre-pandemische niveau toen er nog geen beperkingen werden opgelegd.

De Portugese autoriteiten hebben tijdens de pandemie echter ook honderden passagiers beboet wegens het niet overleggen van de vereiste documenten. Volgens een eerder door de Portugese interne administratie afgegeven verklaring zijn tussen 1 december en 6 februari meer dan 3.200 passagiers beboet wegens het niet overleggen van negatieve COVID-19-tests.

Covid-19-annuleringen: TAP Air Portugal laat passagiers terugbetalen 1 Air Journal

©Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert