Air France: werknemers in staking tegen hun vertrek uit Orly op 14 december

Opnieuw, de intervakbond roept op tot staking op donderdag 14 decemberom te protesteren tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij om de luchthaven te verlaten Parijs-Orly.

Verschillende vakbonden van Air France hadden op dinsdag 28 november al een staking uitgeroepen uit protest tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij om de luchthaven Parijs-Orly te verlaten. Zonder positieve feedback op hun klachten doen ze het nog een keer door een aangifte in te dienen stakingsaankondiging voor de Donderdag 14 Dec. De intervakbond verenigt alle organisaties van de luchtvaartmaatschappij, met uitzondering van de twee belangrijkste pilotenvakbonden, de National Union of Line Pilots (National Union of Line Pilots).SNPL) en de Air France Piloten Unie. De vakbonden roepen op dezelfde dag de werknemers van het bedrijf op voor een demonstratie, om 10.00 uur, voor Terminal 3 in Orly. In een persbericht, dinsdag 12 december, meldt het bedrijf Air France maakt bekend dat zij “handhaaft zijn volledige vluchtschema voor deze dag”.

Als een herinnering, Air France besloot Parijs-Orly in 2026 te verlaten om zijn activiteiten op de luchthaven te consolideren Parijs-Charles de Gaulle, met uitzondering van vluchten naar Corsica, vanwege een “structurele vraagdaling”. Zes lijnen vanuit Parijs-Orly worden geëlimineerd: drie naar het buitenland (Pointe-à-Pitre, Fort-de-France en Saint-Denis de La Réunion) en drie andere op het vasteland van Frankrijk (Toulouse, Marseille en Nice). Anderzijds zullen de lijnen die in het kader van de Public Service Delegation (DSP) naar Corsica worden geëxploiteerd, worden gehandhaafd. Tegen 2026 zullen de lijnen Parijs-Orly naar Marseille, Nice en Toulouse worden gedegradeerd naar de goedkope dochteronderneming Transavia.

De toekomstige verhuizing naar Roissy doet de vrees rijzen voor een daling van de activiteit en banenverlies bij Orly. Sommige 600 medewerkers van het bedrijf moet het Roissy-platform verlaten, zeggen de vakbonden. Het management schat respectievelijk 430 En 170 het aantal leden van de grondpersoneel en een beetje onderhoud die zich zal moeten aansluiten bij die van Charles-de-Gaulle.

Naast transfers naar Roissy, vlakbij 150 banen in de regio bedreigd zouden worden, zeggen de vakbonden. Vooral vanwege een gevreesde daling van de activiteit rond shuttles naar Leuk, Toulouse Of Marseille. Wanneer het bedrijf dus vijf dagelijkse retourvluchten vanuit Roissy naar Marseille maakt, exploiteert het er zeven per dag vanuit Orly. “Zal Air France morgen, eenmaal gehergroepeerd in Roissy, de twaalf dagelijkse vluchten naar Marseille handhaven of de activiteit verminderen? »vroeg de CGT zich medio oktober al af.

©ADP

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert