Air France bevestigt vier Airbus A350F’s

de luchtgroep Air France-KLM een vaste bestelling bij Airbus afgerond voor vier vrachtvliegtuigen A350Fen toegevoegde verwervingsrechten voor 4 extra apparaten. De toekomstige vliegtuigen zijn bedoeld om de vrachtcapaciteit van Air France te vergroten met „de meest efficiënte en duurzame vrachtvliegtuigen die op de markt verkrijgbaar zijn“.

Na de intentieverklaring van afgelopen december, die gepaard ging met een order voor maximaal 160 gehermotoriseerde ééngangsvliegtuigen voor KLM en Transavia, rondde de Frans-Nederlandse groep op 12 april 2022 de aankoop van vier A350F’s af. Deze bestelling gaat vergezeld van conversierechten, waardoor het mogelijk is om Airbus A350’s in passagiersconfiguratie te bestellen in plaats van A350F Cargo. De Airbus A350 „is het nieuwe speerpunt van de langeafstandsvloot van Air France“, die momenteel 15 van de 38 exploiteert A350-900 bestellingen.

„In de context van een aanhoudende en duurzame groei van de vraag naar luchtvrachtvervoer“, benadrukt de Air France-KLM Groep dat het daarmee haar wereldwijde netwerk rond de hubs Parijs-Charles de Gaulle en Amsterdam-Schiphol blijft versterken. Deze nieuwe vliegtuigen „zullen de vrachtcapaciteit van Air France, die momenteel bestaat uit 2 Boeing 777F Vrachtschip en komt naast houdcapaciteit van de ongeveer 100 langeafstandsvliegtuigen van het bedrijf die passagiers vervoeren“.

Per 31 december 2021 exploiteerde Air France-KLM een vloot van 505 vliegtuigen naar meer dan 300 bestemmingen wereldwijd. “ Dit bevel weerspiegelt de vastberadenheid van Air France-KLM om: iemands positie versterken in de levendige luchtvrachtmarkt zei groepsdirecteur Benjamin Smith. “ De passagiersversie van de Airbus A350 heeft een sleutelrol gespeeld bij het verbeteren van onze economische en milieuprestaties, terwijl het de gunst van onze klanten won. We zijn verheugd om een ​​van de lanceringsbedrijven te zijn voor zijn vrachtversie, die onze capaciteit aanzienlijk zal vergroten en ons de middelen zal geven om de beste service aan onze klanten over de hele wereld te blijven bieden. „.

De A350F, die naar verwachting in gebruik zal worden genomen 2025, is gebaseerd op de A350, „het modernste langeafstandsvliegtuig ter wereld“, aldus het persbericht van Airbus. Het vliegtuig zal een grote vrachtdeur op het hoofddek hebben en een romplengte die is geoptimaliseerd voor vrachtoperaties. Meer dan 70% van het casco is gemaakt van geavanceerde materialen, wat resulteert in een lager startgewicht van 30 ton, wat, samen met efficiënte Rolls-Royce-motoren, een voordeel oplevert van ten minste 20% lager brandstofverbruik, brandstof en CO2-emissies in vergelijking met de dichtstbijzijnde concurrent. Met een laadvermogen van 109 ton (+3 ton laadvermogen / 11% meer volume in vergelijking met de concurrentie) bedient de A350F alle vrachtmarkten (Express, stukgoederen, speciale vracht…) en is in de widebody-categorie het enige nieuwe generatie vrachtvliegtuigen dat klaar is voor de door ICAO verbeterde CO₂-emissienormen”.

Luchtvaartmaatschappijen hebben nu een keuze, en we zijn verheugd over het feit dat Air France zich heeft aangesloten bij degenen die hebben gekozen voor de A350F, die een drastische verandering in termen van efficiëntie en duurzaamheid voor de vrachtactiviteiten van de toekomst. We verwelkomen de golf van early adopters die, zoals Air France, van mening zijn dat de voordelen en ecologische voetafdruk van de A350F zich onderscheiden van andere oplossingen, uit het verleden, het heden en de toekomst. Bedankt Air France zei Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer en hoofd van Airbus International.

De A350F, gelanceerd in 2021, registreerde 29 bestellingen en toezeggingen van vijf klanten: Air France, Etihad Airways, Singapore Airlines, CMA-CGM en de leasemaatschappij Air Lease Corporation (ALC).

Air France bevestigt vier Airbus A350F 1 Air Journal

©Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert