Air France 777 opnieuw groen geverfd bij Roissy: Greenpeace-activisten veroordeeld

Negen activisten uit Groene Vrededie in maart werden geïntroduceerd 2021 op het asfalt bij Roissy CDG en had een deel van de romp van een gespoten 777 van Air France werden door de rechtbank van Bobigny tot hogere boetes veroordeeld het verbod op luchthavens verschijnen Roissy-Charles-de-Gaulle En Le Bourget gedurende drie jaar.

In maart 2021 gebruikten negen Greenpeace-activisten tussen 22 en 59 jaar ladders om toegang te krijgen tot het asfalt van de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle. Sommige mensen bedekten de Boeing 777-200 geregistreerde F-GSPB met groene verf op de linker voorkant van de romp. Anderen klommen met een ladder op de vleugel en het dak van het Air France-vliegtuig. Met deze actie wilden ze de “groenwassen“, of het bedrieglijke gebruik, volgens hen, van argumenten die goede ecologische praktijken demonstreren. Staande op één vleugel toonden verschillende activisten borden met de tekst: “ Is er een pilot om het klimaat te redden? “ Of “ de oplossing: minder vliegtuigen „. Het vliegtuig moest drie dagen aan de grond blijven.

Air France eiste daarop een symbolische euro als compensatie voor de daders. De materiële schade ten bedrage van 60.000 euro werd gedekt door de verzekeringsmaatschappijen. Tegelijkertijd liep er een strafrechtelijke procedure wegens opzettelijke schade aan eigendommen, belemmering van het luchtverkeer en, in sommige gevallen, weigering om zich aan een DNA-monster te onderwerpen.

De activisten werden in een eerste proces schuldig bevonden. Dit vonnis werd echter vernietigd vanwege procedurefouten. Inmiddels heeft het tweede proces plaatsgevonden en op donderdag 22 februari werd het vonnis bekend gemaakt, zo meldt de krant De Parijzenaar. De rechtbank van Bobigny legde boetes op van 700 euro aan daders zonder strafblad en tussen de 80 en 120 dagelijkse boetes van 10 euro aan daders die eerder zijn veroordeeld voor daden van burgerlijke ongehoorzaamheid. Ook mogen ze de luchthavens van Parijs niet meer betreden. Charles de Gaulle En Le Bourget gedurende drie jaar. Greenpeace is van plan in beroep te gaan tegen het vonnis, geïrriteerd door de uitspraak “straf van drie jaar lang een verbod om op de luchthavens van Roissy-Charles-de-Gaulle en Le Bourget te verschijnen, op straffe van zes maanden gevangenisstraf”. “De rechters hebben de verdediging van de activisten en de vereniging over de vrijheid van meningsuiting en de noodzaak van de noodzaak terzijde geschoven, wat getuigt van een rechterlijke weigering om zich aan te passen aan de context van de klimaatcrisis wanneer beklaagden namens het algemeen belang handelen. De straf om op straffe van gevangenisstraf niet op deze luchthavens te mogen verschijnen, geeft een zeer slecht signaal af, omdat activisten de facto hun bewegingsvrijheid worden ontnomen. Deze veroordeling, die de vorm aanneemt van een dreiging met gevangenisstraf, maakt deel uit van de repressieve lijn van het hoofdbureau van politie en het ministerie van Binnenlandse Zaken tegen milieuactivisten. protesteert Jean-François Julliard, de algemeen directeur van Greenpeace Frankrijk, in een persbericht.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert