EasyJet en de variabele afmetingen van handbagage

De luchtvaartmaatschappij goedkope easyJet wordt in Frankrijk beschuldigd van het gebruik van verschillende meters volgens de luchthavens om de afmetingen handbagagewat resulteert in onverwachte toeslagen voor passagiers.

Volgens 60 Millions de Consommateurs begon de affaire eind februari 2022 met een brief van een zekere Pauline: “ het is al twee keer in twee maanden tijd dat onze handbagage bij vertrek uit Nantes is getest en gevalideerd door het bedrijf, en bij vertrek vanuit Nice moeten we extra bagage betalen „. Een getuigenis sindsdien ondersteund door andere easyJet-passagiers, die met name fotografeerden op de luchthaven van Nice-Côte d’Azur schoenplaatjes geplaatst in de sjabloon, waardoor de handbagage met hetzelfde aantal wordt verkleind „ legaal „. Sommigen zouden hebben betaald tot 29 euro extra.

EasyJet had sinds februari 2021 de maximale omvang van deze gratis handbagage verkleind (“ onder de stoel ”), tot een maximum 45x36x20cm, een grotere tas wordt – tegen betaling – toegekend aan klanten die bepaalde stoelen kiezen. De lage kosten legden vervolgens uit dat het de bedoeling was de wachttijden tijdens het instappen te verkorten “ en andere vertragingen in verband met het plaatsen van overtollige handbagage in het ruim », en daarmee de . verbeteren stiptheid.

En het bepaalde dat klanten met een reservering zonder voorstoel of een stoel met meer beenruimte gratis konden profiteren van de handsfree-optie, een service waarmee ze een groter stuk bagage gratis in het ruim kunnen inchecken.

Nieuwe wijziging in bagagebeleid voor easyJet afgelopen november: de lage prijs biedt passagiers nu een betalende optie om een ​​grote tas mee te nemen in de cabine, maar heeft de handsfree-optie voor het afgeven van bagage aan de balie van de luchthaven afgeschaft (8 euro).

Met 60 miljoen consumenten contact opgenomen, stelde easyJet zich tevreden met te herinneren dat „ als dit nog niet is gebeurd, kunnen passagiers een claim indienen compleet met easyJet-klantenservice, die vervolgens de nodige stappen kan ondernemen om de situatie op te helderen „.

“In het belang van de consument en de beroepsgroep wordt het tijd dat wetgeving een einde maakt aan het ongezonde spel van het strippen van vliegtickets door luchtvaartmaatschappijen, die zich koste wat kost willen positioneren als de beste bieder. Handbagage van het type (55 x 40 x 20 cm) maximaal 10 kg in de cabine moet standaard bij de vervoersdienst worden verstrekt. Frankrijk is erin geslaagd om service-inclusieve cateringprijzen op te leggen met gratis karaf water. We hebben het equivalent nodig in luchtvervoer: een legale en minimale bagageservice die in alle gevallen is inbegrepen”, dzegt vluchtvergelijker Bourse-Des-Vols.com, die pleit voor transparantie.

EasyJet en de variabele afmetingen van handbagage 1 Air Journal

©easyJet

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert