6 augustus 1929 in de lucht: Florentin Bonnet pleegt zelfmoord in een vliegtuig vlak voor de Jacques Schneider cup

Luchtvaart geschiedenis – 6 augustus 1929. Op deze dinsdag 6 augustus 1929 betreuren wij de dood van de Franse vliegenier Florentin Bonnet. De laatste, toen nog maar 35 jaar oud, zou deelnemen aan de Jacques Schneider Cup, een luchtvaartevenement waaraan vertegenwoordigers van verschillende landen zouden deelnemen op 6 en 7 september 1929, deze wedstrijd vond plaats in Calshot Spit, in Groot-Brittannië. Bretagne.

Het was tijdens een training in de regio Bordeaux, geleid door de vlieger Joseph Sadi Lecointe, dat de ongelukkige piloot een ongeluk kreeg dat hem fataal zal worden: zijn vliegtuig Nieuport-Delage Ni-D62 s keerde inderdaad terug tijdens de laatste vlucht van de dag .

Een tragedie die plaatsvond in de middag van 6 augustus 1929, nabij de vijver van Hourtin, die helaas fataal zal worden voor luitenant Bonnet, behorend tot het luchtvaartregiment van Straatsburg.

Ter herinnering, Florentin Bonnet had zich eerder onderscheiden door in november 1924 het Franse snelheidsrecord te vestigen: 393.340 kilometer per uur, maar ook het wereldsnelheidsrecord op de basis in de maand december 1924: 448.170 kilometer per uur.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert