5 augustus 1908 in de lucht: De „Zeppelin“ vat vlam

Luchtvaartgeschiedenis – 5 augustus 1908. Tijdens een luchtaanval die 24 uur zou duren, zal de bestuurbare ballon met de naam „Zeppelin“, gebouwd met de steun van de Duitse regering, een mechanisch probleem krijgen, dat helaas zal eindigen op deze 5 augustus 1908, door de vernietiging van het apparaat dat geboren was na een nationaal abonnement.
Niet minder dan twaalf passagiers waren aan boord gegaan van het luchtschip en verlieten het Bodenmeer op 4 augustus 1908 om deze luchtwandeling te maken. Onderweg was het enthousiasme van de mensen voor het apparaat voelbaar: Duitse vlaggen wapperen en kanonschoten en muziek weergalmde op zijn pad! Maar het luchtschip krijgt verschillende storingen in de motor, voordat het in de as wordt gelegd…
Tweemaal moest de motor worden gerepareerd, eerst in Oppenheim, daarna in Echterdingen en het was tijdens deze tweede stop dat alles zou veranderen: de „Zeppelin“ zou door een windvlaag stijgen en dan met zoveel geweld op de grond vallen dat de motor zal exploderen en het luchtschip onvermijdelijk in brand zal vliegen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert