4 juni 1783 in de lucht: Joseph en Etienne Montgolfier vliegen met een aerostaat

Luchtvaart geschiedenis – 4 juni 1783. Het zijn Joseph en Etienne Montgolfier die op deze woensdag 4 juni 1783 het luchtvaartnieuws halen, de twee broers die op deze dag in de regio Rhône-Alpes een aerostaat demonstreren. Een apparaat van hun eigen ontwerp waarmee ze voor een publiek gaan vliegen, de Academie van Wetenschappen is gewaarschuwd voor deze gebeurtenis die draait om deze vliegmachine die niets anders is dan een wereldbol zonder gondel met een diameter van 11 meter, elk van de onderdelen waaruit het bestaat, wordt geassembleerd met behulp van knoopsgaten.

Veel mensen maakten de reis naar de Place d’Annonay in de Ardèche waar de demonstratie plaatsvindt van de aerostaat van canvas en waarvan de voering van papier is. De twee broers hebben een vuur van stro en wol aangestoken om hun machine op te blazen, die een vlucht van 10 minuten zal maken, maar die helaas bij de landing op de grond vlam zal vatten…

Dit idee van een aerostaat werd geboren in het hoofd van Joseph Montgolfier voor een schoorsteenvuur terwijl hij observeerde dat de rook die in een doek zat opgesloten hem deed opstaan. Hierna maakten de Montgolfiers een eerste miniatuurballon, voordat deze aerostaat werd vervaardigd.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert