31 mei 1909 in de lucht: De “Zeppelin II” is beschadigd

Geschiedenis van de luchtvaart – 31 mei 1909. Op het programma voor deze dag, maandag 31 mei 1909: de “Zeppelin II”, een Duits luchtschip, zal een luchtaanval uitvoeren. Het vliegtuig verlaat vandaag de Bodensee, waar de hangar zich bevindt, met als doel de stad Berlijn te bereiken. Helaas zal hij zijn bestemming niet bereiken en keert hij door omstandigheden terug naar zijn hangar. Een terugkeer naar af, waarin het vliegtuig het slachtoffer zal worden van een ongeval.

De “Zeppelin”-vliegtuigen hebben absoluut een zeer moeilijk lot, en het ongeluk blijft hen overkomen. Na de explosie van de motor belandde de eerste “Zeppelin” van zijn naam in de as. En nummer twee, die nog maar honderd meter van zijn hangar verwijderd was, stortte op 31 mei 1909 bij Göppingen tegen een boom.

De enige troost is dat als het voorste deel wordt vernield en de behuizing wordt gescheurd, het apparaat kan worden gerepareerd en zijn weg terug naar de lucht kan vinden, wat niet het geval was met de totaal vernietigde „Zeppelin I“.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert